Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



divendres, 25 de setembre del 2015

Accions de la Delegació Diocesana de Joventut de Sant Feliu de Llobregat



Anem avançant en aquest mes de setembre i volem fer-vos arribar la informació d’algunes accions que tirarem endavant des de la Delegació diocesana de Joventut de Sant Feliu de Llobregat. Si podeu reserveu-vos les dates i feu arribar la informació a  totes aquelles persones que creieu els hi pot fer bé.
En aquestes setmanes estem elaborant el Programa per aquest curs, i us el donarem a la Trobada diocesana de catequistes el diumenge 4 d’octubre. El lema d’enguany serà BENAURATS ELS MISERICORDIOSOS; en línia amb el Jubileu extraordinari de la Misericòrdia proclamat pel papa Francesc i de la JMJ del proper estiu.

TROBADA DIOCESANA DE CATEQUISTES I ANIMADORS D’ADOLESCENTS I JOVES

Tots els catequistes, monitors i animadors de la diòcesi ens trobem aquest dia, per a formar-nos, celebrar l’eucaristia i saber-nos enviats per l’església diocesana a acompanyar als adolescents i joves dels grups de les nostres parròquies, moviments i escoles. Això serà el diumenge 4 d’octubre de 2015, a la Casa de l’Església de Sant Feliu de Llobregat, de les 17 a les 21 hores.

GRUPS DE JOVES DEL BISBAT

(confirmació i postconfirmació). La Clara, la Montse, la Joana, el Joanjo, l’Elisenda, la Montse i el Carles, ens posem al vostre servei per ajudar-vos a convocar a adolescents i joves a la parròquia, per a programar i donar contingut a les sessions, per a facilitar-te materials, convocatòries, i per a acompanyar-te en aquest servei que Déu mitjançant l’església diocesana ens demana. Ens posarem en contacte amb tu. També pots escriure’ns a comunitatdacompanyants@bisbatsantfeliu.cat

ACCIÓ CATÒLICA general

Jornada de Recés – Formació de la mà de la Revisió de Vida, adreçada a Consiliaris i animadors de grups. Això serà el dissabte 31 d’octubre, als Jesuïtes de Sarrià, de les 10 a les 15.30 hores.

ITINERARI EDUCATIU DIOCESÀ

Itinerari educatiu per a una unitat d’acció bàsica de la Família, la Parròquia i l’Escola. Durant uns quants mesos i a diferents nivells hem estat treballant en aquest Itinerari.

Ara és el moment més important, que és fer-lo arribar als catequistes, educadors, animadors i monitors a la Pastoral Juvenil, per a que ens interrogui, i renovi la nostra acció pastoral i educativa.

Hem preparat a més del document, un senzill qüestionari, que ens ajudi a la reflexió i la pregària. Als diferents moments de la vida diocesana, us el farem arribar. Sempre el podeu consultar al lloc web del santfeliujove.

TROBADA DIOCESANA D’ADOLESCENTS I JOVES

Continuem amb les nostres trobades de Jd9, després de Vilafranca del Penedès, de Gavà, de Sant Esteve Sesrovires i de Sant Boi de Llobregat, de Vilanova i la Geltrú, aquest curs ens trobarem a Vallirana.

Adreçada a tots aquells adolescents i joves (a partir de primer d’ESO) que us moveu per la parròquia, l’esplai, l’agrupament, la catequesi, l’escola cristiana o l’institut,... acompanyants dels vostres animadors, catequistes, monitors, caps o educadors.

Això serà el dissabte 20 de febrer de 2016, a Vallirana. De les 16 a les 22.30 hores.

CONGRÉS DEL LAÏCAT A CATALUNYA

Al Monestir de Poblet els dies 2 i 3 d’octubre del 2015. És un congrés amb tres àmbits: Laics en l’Església, Cristians en el món i Espiritualitat laïcal. Consulteu la informació del Congrés a www.laicatxxi.cat

Anireu trobant la informació actualitzada a www.bisbatsantfeliu.cat/santfeliujove