Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dilluns, 13 de febrer del 2017

Conferència a càrrec de Carles Prats

El dilluns 6 de febrer el periodista i actual conductor del Telenotícies Migdia a TV3 en Carles Prats va visitar el Col·legi Vedruna-Vall de Terrassa per tal de donar una conferència als alumnes de 1r i 2n de Batxillerat sobre la Crisi del Refugiats.

En Carles Prats, codirector del documental “ My friend “ emès per TV3 al passat juny de 2016, va compartir amb els alumnes la seva estada i vivències mentre va estar en els camps de refugiats.

En el documental explica com més de 10.000 persones han viscut en condicions infrahumanes en als assentaments improvisats al nord de Grècia, amb l’esperança de creuar la frontera cap a Macedònia. El govern grec els  porta a camps oficials, en alguns casos, en condicions tan precàries com a Idomeni.

En Carles acosta el públic amb delicadesa als camps de refugiats a Grècia vistos a través dels ulls de les persones que han deixat el seu país i les que les ajuden en el trànsit cap a no sabem on, perquè la UE els barra l'esperança.

Aquest dolorós, emocionant i vergonyós relat humà que en Carles exposa sempre des del respecte, la prudència i la humilitat tot posant en coneixement la crisi humanitària i dramàtica que estan vivint els refugiats.

Des de la seva proximitat i senzillesa ens apropa a aquesta situació, tot donant espai al fet de poder posar cara i nom als refugiats.

Amb un codi ètic impecable i amb rigor professional, sap copsar l´atenció dels adolescents i professors i transmetre el que un bon periodista ha de saber fer: que les persones ens preguntem, ens interpel·lem i reflexionem. En Carles ho sap fer. Ens deixa interpel·lats per les seves paraules.

Amb aquesta conferència s'ha iniciat el projecte sobre la crisi dels Refugiats amb activitats i actuacions diverses i que tindrà com a cloenda una marxa solidària a finals de maig.