Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dilluns, 18 de setembre del 2017

Llibret cançoner per beneir la taula

Tots aquells que hem tingut l’oportunitat de viure l’experiència d’uns dies de colònies, campaments, casals d’estiu o que ens quedàvem a dinar a l’escola, recordem amb nostàlgia aquells moments en que, abans de cada àpat, esperàvem a començar amb un cant.  El cant és molt més que una cançó, ens agermana, ens calma, és un moment de pregària per agrair a Déu els dons que rebem i entre ells el menjar.

Des de la Fundació Pere Tarrés han editat un cançoner per facilitar les benediccions de la taula abans dels àpats. Han recopilat diferents cants que ens els han fet arribar tot tipus de grups i persones d’arreu de Catalunya. L’han preparat arran de la constatació de l’evolució que han tingut aquestes “cançons” prèvies al dinar en moltes activitats. La voluntat és mantenir aquest costum amb qualitat, pensant en els grups que mengen junts, en afavorir la serenitat durant els àpats, així com una obertura espiritual en agrair el que tenim.

En els propers dies es rebrà a les diferents escoles per si pot ser d’utilitat i també fan una crida per si algunes escoles els volen fer arribar  més benediccions que estiguin fent servir perquè així en posteriors edicions del repertori podran fer-lo més ric, divers, dinàmic i atractiu.