Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dilluns, 19 de febrer del 2018

La CEE s'uneix a la Jornada de pregària i dejuni per la pau al Congo i Sudan del Sud

La Conferència Episcopal Espanyola s'uneix a la Jornada de pregària i dejuni per la pau a la República Democràtica del Congo i al Sudan del Sud que ha convocat el papa Francesc el proper 23 de febrer.  

El Sant Pare feia pública aquesta iniciativa després de la pregària de l'Àngelus del diumenge 4 de febrer:

"Davant la tràgica prolongació de situacions de conflicte arreu del món, convido tots els fidels a una jornada especial d'oració i dejuni per la pau el proper 23 de febrer, divendres de la primera setmana de Quaresma. L'oferirem, en particular, per les poblacions de la República Democràtica del Congo i del Sudan del Sud. Com en altres ocasions similars, també convido els germans i germanes no catòlics i no cristians a unir-se a aquesta iniciativa de la manera que considerin més apropiada, però tots junts.

El nostre Pare Celestial sempre escolta els seus fills, que clamen a Ell en el dolor i l'angoixa, "cura els trencats de cor i embena les ferides" (Sal. 147,3). Llanço de tot cor una crida perquè també nosaltres escoltem aquest crit i, cadascun davant la nostra pròpia consciència, davant Déu, es pregunti: "Què puc fer per la pau?". Certament podem pregar; però no només: cadascú pot dir "no" a la violència en allò que depengui d'ell o ella.
Perquè les victòries obtingudes amb la violència són victòries falses, mentre treballar per la pau és bo per a tots ".

La Comissió Episcopal de Litúrgia ha editat un subsidi litúrgic per a la celebració eucarística d'aquest dia.