Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dilluns, 4 de juny del 2018

LLIURAMENT DELS PREMIS BISBE JOAN CARRERA

El divendres 1 de juny i  en el marc de la celebració de la VII Nit de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana es va lliurar el 1r premi Bisbe Joan Carrera precisament tot just fa un any aquests premis van se convocats durant l'anterior edició de la Nit.

Convocat pel Memorial Bisbe Joan Carrera el premi s'articula en les categories de Diàleg Fe i Cultura, Inclusió Social i Joventut, Fe i Discerniment Vocacional, cada una dotada amb dos mil euros.

El jurat va ser constiuit per  Carme Borbonès, patrona de les fundacions Missatge Humà i Cristià i de Catalunya Cristiana, mn. Peio Sánchez rector de la parròquia de santa Anna de Barcelona, els periodistes sr. Lluís Foix, sr. Salvador Aragonès, sr. Ignasi Miranda, sra. Carme Munté, mn. Jaume Aymar director de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana i vicepresident del Memorial Bisbe Joan Carrera i en Jordi Breu president del Memorial Bisbe Joan Carrera. Actuà com a secretari n'Enric Frigola.

El veredicte va ser:

Apartat JOVENTUT, FE I DISCERNIMENT VOCACIONAL, a partir del Sínode de Bisbes 2018, premi destinat a la difusió de vivències cristianes de la fe en els joves, tant a nivell personal com comunitari, així co l'acompanyament pel discerniment vocacional a la llum de la fe. Les guanyadores van ser LAURA MOR i GLÒRIA BARRETE, pel conjunt d'articles publicats a Catalunya Religió amb el nom JOVES I ESGLÉSIA publicats a Catalunya Religió. El p. Bernat Juliol, en representació de l'Abat de Montserrat els hi lliurà el premi. Abadia de Montserrat

Apartat INCLUSIÓ SOCIAL, per premiar una iniciativa que afavoreixi la integració a la vida comunitària de tots els membres de la societat més enllà del seu origen, condició social o activitat. El premi donat per Càritas Diocesana de Barcelona ha estat pel documental "FORA DE TOT, ELS SENSE LLAR" emès en el programa 30 minuts de TV3; els seus autors són GEORGINA PUJOL, JOAN ALBERT LLUCH i CARLOS DE LA ENCARNACIÓN. Lliurà el premi el sr. Salvador Busquets director de Càritas Diocesana de Barcelona.
Apartat DIÀLEG, FE I CULTURA, per premiar la difusió de plataformes de diàleg dels cristians amb intel·lectuals, artistes, polítics, així com el paper de l'Església en e el camp de la religiositat popular, patrocinat per la Direcció General d'Afers Religiosos ha estat atorgat a l'escriptor i articulista portuguès GABRIEL MAGALHÃES, pel conjunt de la seva obra literària però molt especialment pels articles publicats al diari La Vanguardia. Li lliurà el premi n'Enric Vendrell director general d'Afers Religiosos que actuà en representació del President de la Generalitat.

L'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella tancà l'acte dirigint unes paraules en les que destacà la importància en els mitjans de comunicació de "la veritat, la comunió i treballar pels més desfavorits, pensant en el bé comú", a més de "promoure la concòrdia i la fraternitat".

A l'acte també hi assistiren mn. Josep Maria Domingo, vicari general del Bisbat de Sant Feliu, el sr. Àngel Ros alcalde de Lleida, i el l'arquebisbe emèrit de Barcelona el cardenal Lluís Martínez Sistach.