Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dimarts, 29 de setembre del 2020

Enquesta de pastoral educativa 2020 (1). Presentació general

Del 2 d’abril al 2 de maig de 2020, en plena situació de la primera onada de la pandèmia pel COVID-19, va tenir lloc l’enquesta de pastoral educativa de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC). En aquests dos mesos van contestar l’enquesta 141 centres educatius adscrits a la FECC, provinents de 53 institucions titulars de centres; de les quals, 23 institucions van respondre l’enquesta la totalitat dels seus centres i 13 institucions van respondre igual o més del 50% dels seus centres.

Es valora molt positivament aquesta participació i la seva pluralitat institucional i territorial, atès que la darrera enquesta de pastoral educativa, realitzada amb el projecte de “Estudi de la Identitat Evangelitzadora dels centres” el 2013-2014 sota el guiatge de Kristau Eskola, va comptar amb una participació de 88 centres.

La presentació de l’enquesta va ser la següent:

«Benvolguts/des, la següent enquesta no forma part de cap estudi comparatiu sobre la pastoral que desenvolupen els centres de l’Escola Cristiana.  Tot i que les preguntes poden donar peu a la creació d’objectius i ítems avaluatius, tampoc es tracta d’una eina que vulgui oferir, a priori, un mètode per avaluar l’acció evangelitzadora dels centres. Hi ha aspectes que poden ser complementats i la intenció darrera és poder estar a l’escolta de les millores que els centres vulguin indicar al Departament pastoral i socioeducatiu de l’Escola Cristiana.

Gràcies per la vostra disposició i ajuda.»

En un primer apartat de dades generals, s’han modificat 52 noms o correus electrònics de caps de pastoral dels centres, fet que denota la importància i responsabilitat dels centres per comunicar els canvis i relleus de caps de pastoral per a la bona comunicació entre les entitats. Preguem als centres educatius que no han comunicat el nom i correu electrònic del seu cap de pastoral a fer-ho.

Des del Departament de Pastoral es considera que els resultats globals de l’enquesta poden resultar d’interès tant pels centres que hi ha participat, als quals s’agraeix la seva col·laboració i restem oberts a poder fer retorn individualitzat per institucions de titularitat per videoconferència, com per a la comunitat educativa. Per això, anirem publicant una condensació i valoració dels resultats en aquest blog de pastoral.