Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dimecres, 1 de juliol del 2020

INTROSPECCIÓ PANDÈMICA… per l'Equip de Pastoral Vedruna Immaculada BCN

A Vedruna Immaculada Barcelona, vam voler saber com se sentien els alumnes de 3r d’ESO durant el confinament. El seguiment i l’acompanyament personal forma part de la nostra forma de ser com a escola. Els vam proposar un vídeo que corria per les xarxes els primers dies de confinament, i els vam demanar que s’expressessin lliurement, explicant-nos com estaven vivint una situació del tot nova per a tots. L’experiència va ser colpidora i emotiva. Es van deixar anar en confessions en format d’escrit personal, alguns van llençar-se a gravar un vídeo, d’altres van plasmar els seus sentiments en un dibuix. Tots ells però, coincidien en el mateix missatge de fons: trobaven a faltar els instants de complicitat amb els seus companys de classe. Enyoraven les abraçades i els dos petons als seus avis i familiars propers; valoraven moltíssim els moments de molta més calma que el tràfec quotidià que havien viscut fins al confinament, i la vida compartida amb els seus pares i mares… Havien retrobat aquella vella guitarra que corria per casa… amanyagar el seu gos o gat, llegir més estona, relaxar-se escoltant aquella música que més els agradava… però sobretot, sobretot, sobretot: valorar les petites coses de la vida que no es compren enlloc. La vida, pròpiament!!!! L’amor, la companyia, l’empatia, la solidaritat, el reconeixement social als equips sanitaris que feien front al Covid-19...Són alumnes, són nois i noies, són persones i són molt riques interiorment!
Si voleu llegir o veure els seus pensaments, el seu compartir emocions i sentiments, feu clic a la imatge.



El vídeo que els vam proposar com a punt de partida, era aquest altre:




[Nota: Introspecció pandèmica, una bona pràctica des de @ImmaVedruna https://bit.ly/2D0Xzut, en trobareu més al proper butlletí digital de Llambregades de juliol, inscriu-te gratuïtament aquí]