Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dijous, 21 de maig del 2020

"Radio-interioritat" amb FEDAC-Salt

El programa de ràdio “Ràdio Escola” es va iniciar el dia 16 d’abril per complementar i reforçar les propostes educatives dels centres de Salt. S’emet per Ràdio Salt (97.FM) cada dia; de dilluns a divendres, a les 11h i en reemissió a les 13h i a les 17h. 

En aquesta proposta vàries escoles i instituts de Salt ofereixen continguts educatius als nens i nenes de Salt perquè no perdin el contacte amb l’escola i perquè se sentin acompanyats durant aquests dies de confinament. Hi participen 60 docents de 12 centres i 6 grups de treball que confeccionen les seccions de música, d’economia, de contes, d’anglès... i també d’interioritat. 

Quan se’ns va oferir la possibilitat de col·laborar en el programa, vàrem decidir que calia fer una secció que fes un servei als nens i nenes del nostre poble i alhora que tingués el segell de la nostra escola. És per això que vàrem decidir fer una petita secció setmanal d’Interioritat ja que fins el moment no es feia res semblant. Volíem oferir un espai perquè els alumnes poguessin conèixer-se millor, descobrir el seu jo intern i trobar una estona de calma i de contemplació dins la seva setmana. La proposta va ser molt ben rebuda per Josep Tort, coordinador pel programa Ràdio Escola, que de seguida ens va posar totes les facilitats per poder portar a terme la nostra idea. 

En la secció “Interioritat amb Fedac Salt” oferim meditacions, visualitzacions, reflexions, biografies de persones inspiradores i contes. És una secció compartida amb els alumnes; una mestra llegeix la primera part de la secció i un alumne llegeix la conclusió perquè els nens i nenes de Salt puguin reflexionar i trobar respostes a preguntes universals. Què és el més important? Com puc contribuir en el meu entorn? Quins són els meus talents? 

Els alumnes se senten molt importants podent sentir la seva veu per la ràdio i col·laborant per oferir un servei als seus companys del poble. L’experiència és molt enriquidora i en fem una valoració molt positiva. 
Si voleu escoltar el programa ho podeu fer en directe per internet:
O també a l’arxiu sonor amb tots els programes:
(T. Juncà. Directora de Recerca i Sentit. FEDAC-Salt)