Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dimarts, 19 de maig del 2020

#SantaJoana2020aCasa Respostes noves a situacions noves

Santa Joana de Lestonnac va fundar la Companyia de Maria l’any 1607, primera congregació religiosa dedicada a l'educació de les nenes. Més de 400 anys del seu llegat apostòlic que perdura arreu del món. El 15 de maig de 1949 va ser canonitzada per Pius XII. Santa Joana va ser una dona avançada al seu temps i en tot moment va ser capaç de donar respostes noves a noves situacions. El seu llegat i el seu esperit es manté avui en dia en una missió conjunta de religioses i laics en diferents obres socials, plataformes educatives i, principalment a les escoles Lestonnac.   


Davant la inesperada situació provocada per aquesta pandèmia mundial els equips de pastoral de les escoles Lestonnac vam preparar una eucaristia i després un moment lúdic conjunt a través d’un joc on line, tipus escape game.

Vam organitzar 3 categories d’edat amb tres nivells de dificultat. Els de 5è i 6è formaven part de la categoria junior, els de Secundària, la juvenil. Fins i tot vam obrir categoria adults per a profes, pares i mares, antics alumnes...

Durant una hora, i en directe, havien d’accedir a un enllaç i a través d’un codi inicial entrar en el joc. A cada prova havien d’enviar-ne la comprovació a un equip que en directe donava suport a les dificultats i rebia el resultat de les proves.

Pocs van ser els equips que van aconseguir fer totes les proves en l’hora destinada i el joc es va allargar una hora i mitja per tal que els més de 750 equips poguessin acabar. Més de 4000 connexions per passar-ho bé amb jocs i preguntes sobre la Vida de la nostra Santa, tan important a les nostres vides. Hem fet possible donar una resposta nova a una nova situació, posant-la en mans de Déu i de Santa Joana. Amb l'esforç impressionant de molts ha estat una realitat! En donem gràcies a Déu! I a Santa Joana de Lestonnac!

Podeu accedir al joc, categoria A, a l’enllaç:  https://bit.ly/AescapeSJ20

(Joan Ortín. Cap de pastoral Companyia de Maria-Lestonnac)