dijous, 2 de febrer de 2017

Dia Internacional de pregària i reflexió contra el tràfic d'éssers humans

Amb motiu de la festa de Santa Bakhita s’ha establert ja fa uns anys el dia Internacional de pregària i reflexió contra el tràfic d’éssers humans, jornada promoguda per les Unions Internacionals dels Superiors Generals de Congregacions, pel Pontifici Consell per a  la pastoral dels Migrants itinerants i pel Consell Pontifici per a la Justícia i la Pau.

I el Papa Francesc, un any més, recolzat per aquestes entitats, ens convida a pregar. Des de l’inici del seu Pontificat, el Papa Francesc ha denunciat moltes vegades el tràfic d’éssers humans, definint-lo com «un crim contra la humanitat» i cridant a tots a enfrontar aquesta realitat. “Necessitem tant eliminar les causes d’aquest fenomen tan complex com també assistir adequadament les persones que cauen en els paranys de la tracta”(Paraules del Papa Francesc als membres del Grup Santa Marta i RENATE, octubre-novembre 2016).

Malauradament el nombre de víctimes augmenta cada any. Milions d’homes i dones, nens i adults són víctimes de la tracta a tot el món. Persones en estat d’esclavitud es venen com una mercaderia, prostitució, tràfic d’òrgans, esclavitud laboral, nens per a la mendicitat…., i tantes altres  esclavituds que ens envolten. 

A Barcelona i amb coordinació de les religioses Adoratrius, la Delegació diocesana de Pastoral Social i la Parròquia de Santa Tecla amb la d'enguany es farà la pregària que per aquesta ocasió s’ha preparat, amb l'unió de totes les Diòcesis.

Us convidem a participar en aquesta vigília de pregària que tindrà lloc, el dijous dia 9 de febrer, a les 20'30, a la parròquia de Santa Tecla de Barcelona, Av. de Madrid, 107