Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dilluns, 13 de febrer del 2017

Testimoni de persones refugiades a l'escola

A l'escola Ramon Pont, hem obert la celebració del mes de la Pau amb una activitat adreçada a l'alumnat de 3r i 4rt d'ESO que va tenir lloc el 31 de gener. Vam convidar a quatre persones refugiades, el Farouk i l'Alí de Síria i l'Omar i l'Esmeralda de El Salvador. 

Ells ens van explicar les seves experiències, els dos primers són uns nois de 20 i 26 anys que van haver de deixar casa seva, els seus estudis, la seva vida,.. i van haver de fer un viatge molt llarg i penós fins a arribar a Alemanya per després ser deportats fins a casa nostra.  Ara s'estan en un centre de protecció internacional on esperen regularitzar la seva situació.
 
L'Omar i l'Esmeralda han vingut directament de El Salvador, són un matrimoni que fugen de la violència de "las maras" i que al seu país temien per la seva vida i la dels seus fills. També esperen els seus documents en un centre d¡acollida.
 
L'alumnnat es va mostrar molt participatiu, va tenir ocasió de fer preguntes molt interessants i de conèixer de primera mà el que pateixen les persones que es veuen obligades a marxar de la seva terra per causa dels conflictes armats.