Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



divendres, 24 de febrer del 2017

Projecte Raquel

Resultat d'imatges de projecte raquelLes estadístiques oficials ens diuen que el nombre d’avortaments provocats que es porten a terme avui a Espanya és d’uns 100.000 cada any, dels quals prop de 20.000 es fan a Barcelona, inclús en noies en edat escolar.
El cert és que l’avortament deixa darrera seu un rastre de dolor que es manifesta moltes vegades en l’aparició de diferents trastorns com depressió, ansietat, trastorns de la conducta alimentària com l’anorèxia nerviosa, consum de drogues o fins i tot suïcidi, entre d’altres, greus símptomes que en conjunt reben el nom de SPA (Síndrome Post Avortament).
 
Proyecto Raquel        Pagina InicioFa uns 30 anys va néixer als EEUU el Projecte Raquel, i fa quatre anys es va establir a la diòcesi de Barcelona, amb el suport de la Delegació de Família, amb l'objectiu d'ajudar les persones ferides per l’avortament, però també per informar i orientar els joves a fi d’evitar tant dolor ajudant-los en la seva formació, responent a la crida que fa la Evangelium Vitae (95-97) de treballar, dins la labor educativa, en la formació de la consciència, educant en el valor de la vida, la sexualitat i l’amor.

Amb aquesta finalitat, el Projecte Raquel de Barcelona ha preparat unes xerrades, en català i en castellà, d’una hora aproximadament, que ja s’han presentat en diverses entitats on han provocat un gran interès i molt bons resultats. La xerrada que ofereixen és una presentació en power point que fa referència a l’avortament provocat. Inclou dos testimonis reals en vídeo, que faciliten la reflexió sobre les conseqüències que segueixen a l’avortament (la Síndrome Post Avortament), i les causes que porten a la decisió d’avortar, orientant sobre l’amor, la sexualitat i la vida. Així mateix es fan conèixer les ajudes que hi ha quan es presenta una situació problemàtica respecte a una nova vida i al post avortament. També s’ha ofert amb notable èxit als pares d’alumnes en diferents centres.
 
Va dirigida a nois i noies des de 3r de la ESO a universitaris.
Aquesta xerrada dóna peu a què després, en altres sessions, es pugui seguir parlant sobre temes tan importants per a la formació dels nostres joves com són: l’amor humà, la sexualitat, la vida humana, etc...
 
Per a concertar una xerrada podeu contactar amb al telèfon: 628641953, o a l’e-mail: projecteraquelbarcelona@gmail.com
 
Cliqueu aquí per accedir al tríptic informatiu.