Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dimecres, 17 de juny del 2020

Adoració eucarística post-confinament


Iglesia - 2020

Molt estimats tots,

L’any passat, en motiu de la solemnitat del Corpus Christi, ens vam reunir sacerdots, religiosos, i laics de parròquies, moviments i associacions eucarístiques, especialment els joves, a la Vetlla d’adoració davant del Santíssim Sagrament a la Basílica de la Sagrada Família.

Aquesta tempesta del coronavirus ha desemmascarat “ la nostra vulnerabilitat i ha deixat al descobert aquestes falses i supérflues seguretats amb les que havíem construït les nostres agendes, projectes, rutines i prioritats ” (Papa Francesc, Homilia en el moment extraordinari d’oració per la pandèmia). Per aquest motiu, i després d’estar mesos confinats, necessitem tornar a l’aliment que sosté i dona força a la nostra vida i a les nostres comunitats.

Així, des de la Delegació d’Anunci i Iniciació cristiana, juntament amb el Secretariat de Pastoral amb Joves i amb les capelles d’adoració perpètua i nocturna de la diòcesi, ens omple d’alegria convocar-vos aquest proper 20 de juny, de 21h a 22.30h, a la 2ª Vetlla d’adoració davant del Santíssim Sagrament a la Basílica de Santa Maria del Mar.

La vetlla, presidida pel cardenal Joan Josep Omella, consistirà en el res de vespres, una estona de silenci amb cants i testimonis, la benedicció i, finalment, diversos torns d’adoradors acompanyaran el Senyor tota la nit.

Durant la vetlla, seguirem les mesures de seguretat establertes: gel hidroalcohòlic, mascaretes i distància de seguretat. Per això us demanem que vingueu amb antelació (obrim portes a les 20.15h) i seguiu les indicacions que us donarà un equip de voluntaris.

Respectarem, també, l’aforament màxim establert del 50% (600 persones). Per aquest motiu, només es podrà accedir a la Basílica a través d’ inscripció prèvia a través d’un enllaç ( https://bit.ly/2UAA9ld ) amb el codi ADORACIÓ. Com que l’aforament és molt limitat us animem a seguir la vetlla pel canal de youtube del Secretariat de Pastoral amb Joves a aquest enllaç: https://youtu.be/dvIv0CPgxv8 

Units a Jesucrist i amb un sol cor, li demanarem que ens faci “forts en la fe, joiosos en
l’esperança y plens de caritat” especialment pels pobres i necessitats de la nostra
arxidiòcesi.

Mn. Bruno Bérchez, Delegació d’Anunci de la fe i Iniciació Cristiana.
Mn. Carlos Bosch, Secretariat de Pastoral amb Joves.
Sr. Santi Alsina, Capelles d’adoració perpètua i nocturna de Barcelona.