Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



divendres, 5 de juny del 2020

Re-cor-dar, bona pràctica d'acompanyament en el dol


RE-COR-DAR, TORNAR A PASSAR PEL COR, és una iniciativa senzilla que vam posar en marxa a escolàpies a finals d’abril i ens acompanyarà, si Déu vol, fins el 30 de juny.
La idea va sorgir en el moment més dur de la pandèmia, quan pels mitjans sortien contínuament notícies amb més morts dels que els serveis funeraris podien atendre, de funerals en soledat, en la distància, de gent plorant sense poder fer-se una abraçada... Contemplar aquesta realitat tan dolorosa ens va fer pensar que havíem de fer alguna cosa. Llavors, en una conversa, va sorgir la idea: ? No estàvem fent docència telemàtica? Per què no fer quelcom on line per acompanyar el dol? Aquesta va ser la llavor del re-cordar.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és acompanyar el dol de les persones, en aquest cas de les nostres comunitats educatives, mentre no tinguem ocasió de fer-ho presencialment. Està plantejada com una pregària amb una estructura molt senzilla que sempre és la mateixa:
Una introducció que motiva la pregària.
Una cançó seguida d’uns moments de silenci.
Lectura d’un text de l’evangeli (Jesús és la resurrecció i la vida).
Donem gràcies per la vida de ... Lectura dels difunts que hi ha hagut a les nostres comunitats educatives, per escoles i per setmanes.
Pregàries finals: Parenostre i Sota la vostra protecció.

La pregària està penjada a la pàgina web de les escolàpies (www.provinciapaulamontal.org). Cada dimecres a 2/4 de 8 del vespre, les persones que volen hi accedeixen i la fan. Les comunitats religioses ens hem compromès a sostenir la pregària setmanalment.

De les escoles ens arriba el nom de les persones que marxen i el parentiu que els relaciona amb la comunitat educativa (l’àvia de Roser..., el pare de Lluís... una religiosa de la comunitat de...). A hores d’ara, que ja portem 7 setmanes de pregària, veiem que és una iniciativa que està ajudant i és un acompanyament del dol també ens ha obert l’horitzó a créixer com família escolàpia.

Consol López, schp.