Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dilluns, 22 de juny del 2020

Escoles amb cor: 15 anys formant consciències


Actualment hi ha un consens generalitzat sobre el paper de l’Educació en concepte d’integració social. I per si algú en tenia algun dubte, ha vingut una pandèmia mundial a demostrar-ho.
L’aula és el lloc on es comença a teixir una societat més igualitària, perquè és on realment tots els infants tenen les mateixes oportunitats.
Fa més de quinze anys que a Càritas ens preocupa com viuen infants, adolescents i joves les situacions d’exclusió i ens ocupa com fer que s’impliquin en la transformació vers una societat més justa des de ben aviat. Per això, creiem que conèixer i treballar les situacions de pobresa i exclusió dins les aules pot ser un camí més per eradicar-les.
Els infants són un col·lectiu molt receptiu per treballar aquests valors. I, per la seva banda, els espais formatius, tant formals -col·legis i instituts- com no formals -formació en el lleure, itineraris formatius de voluntariat-, són àmbits privilegiats on fer-ho.
Escoles amb cor i Educació en valor busca involucrar els infants no només des de la teoria, amb xerrades de diferents temes, sinó que volem que sentin l’experiència, per això se’ls ofereix fer detalls per a la gent gran o implicar-se en campanyes com la del carret solidari, contribuir a la comunitat amb serveis comunitaris o altres accions de voluntariat... Volem que ho experimentin en primera persona perquè ho aprenguin més ràpid i millor. Amb tot plegat, a més del coneixement de la realitat, es persegueix també, formar persones socialment responsables amb l’esperança d’un futur millor per a tothom. (clica imatge)
 Web Escoles amb cor