Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dimarts, 9 de juny del 2020

Setmana de Sant Marcel·lí... en xarxa!


La setmana que envolta el dia 6 de juny és un temps festiu per a la família marista. Aquest dia celebrem la vida i obra de Marcel·lí Champagnat i és una ocasió privilegiada per fer memòria del seu testimoni i renovar el compromís que tenim amb la missió que ell va llegir, inspirat per la realitat rural de la regió del Roina (França) fa més de dos-cents anys.

Als diferents centres maristes de Catalunya es van desenvolupar diferents iniciatives per interactuar amb els infants telemàticament dins de les possibilitats que ens permet el fet d’estar confinats pel covid19.   Algunes d’aquestes iniciatives us les compartim també.

També des de l’equip de Pastoral vam fer la proposta de quatre activitats  diferents que ens han permès celebrar Sant Marcel·lí de maneres diverses, adaptades a totes les edats, en xarxa i durant tota la setmana.

Primer vam fer una convocatòria a elaborar imatges originals inspirades en els valors maristes. Després hem compartit un conte inspirat en la vida de Champagnat i explicat per mestres de diferents escoles maristes de Catalunya (https://youtu.be/pz374Zr7jS8). El dimecres 3 de juny ens vam  trobar amb diferents persones que ens van explicar el seu testimoni de vida a partir de la pregunta "Què vol dir ser marista avui?". Finalment, a mode de conclusió, el divendres 5 vam celebrar junts Sant Marcel·lí a través de la música, amb un concert en línia durant el qual vam fer connexions amb diferents músics de la família marista.

Totes aquestes propostes van ser  obertes a tothom i van tenim molta participació.
(Equip de pastoral marista)