Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dijous, 26 de novembre del 2020

Cafè, si us plau!. Contes amb valors 14

Una filla es queixava al seu pare que res no li sortia bé. Es donava per vençuda. 

El seu pare, xef de cuina, va omplir d’aigua tres olles i les posà al foc. En una hi tirà pastanagues, a l’altra, ous i, a l’última, grans de cafè. Al cap de 20 minuts d’ebullició, les tragué del foc.

La filla, sorpresa i intrigada preguntà: –Què significa tot això, pare? 

La va fer apropar perquè toqués les pastanagues. Notà que eren toves.

Després li demanà que agafés un ou i el trenqués. S’adonà que l’ou era dur.

Després li demanà que tastés el cafè. Aquells grans de cafè, després d’estar-se en aigua bullent, havien canviat l’aigua.

Ell li va explicar que els tres elements s’havien hagut d’enfrontar amb la mateixa adversitat: l’aigua bullent! Però havien reaccionat de forma diferent. 

Quan l’adversitat truca a la teva porta, com hi respons? Quin dels tres elements ets tu?

Ens preguntem:

  • Aquesta creativitat del pare, què ens ensenya? 
  • L’adversitat un dia o altre arriba, ens l’hem trobada? Com hi hem reaccionat? 
  • Per no haver d’improvisar quan ens arriba, des d’ara què hauríem de modificar?

Ressò bíblic

Crèixer:

Rere la reixa de la finestra apareix el rostre lluminós de la Pili, una noia discapacitada amb dificultats per mantenir l’equilibri. Em pregunta pel menú que tinc previst. Ella m’explica el seu. Més d’un veí m’ha comentat, amb certa gelosia: “Si jo pogués ser feliç com ella!”. Llavors em pregunto: Com és que a uns les contrarietats de la vida els deixen “estabornits” i, en canvi, d’altres irradien al seu entorn una motivació a la confiança i, fins i tot, a l’alegria?

Una gran sort en la contrarietat és que tinguis un entorn favorable, unes persones que t’estimin. Anthony de Mello ens relata un fet viscut: “Durante años fui un ser angustiado, deprimido y egoísta. Y todo el mundo insistía en decirme que cambiara. Me sentía impotente y como atrapado. Pero un día mi amigo me dijo: «No cambies. Sigue siendo tal como eres. Yo te quiero tal como eres y no puedo dejar de quererte». Aquellas palabras sonaron en mis oídos como música: «No cambies... Te quiero...». Entonces me tranquilicé. Y me sentí vivo. Y, ¡oh maravilla!, cambié”.

ValorsConfiança – Creativitat – Resiliència

100 contes amb valors. Recopilació i redacció: Mn. Josep Perich; Il·lustracions: Pere Romagós Planas, mestre d’art; Correcció: Marta  Finazzi, filòloga.