Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dijous, 19 de novembre del 2020

Ja està oberta la 11a convocatòria del Premi Armengol-Mir

11a edició del Premi Armengol-Mir sobre treballs de didàctica de la religió i pastoral educativa adreçat a educadors de les escoles cristianes i professorat de religió catòlica

Finalitat. L’objectiu del premi és promoure la participació directa dels educadors de les escoles cristianes i del professorat de religió catòlica de les escoles catalanes en l’àmbit de la reflexió i la innovació educativa en la didàctica de la religió i l’acció pastoral. El premi fou constituït en memòria de Ferran Armengol i Carme Mir.

Característiques. Treballs de reflexió sobre la pràctica, recerca aplicada, propostes d’innovació educativa i propostes didàctiques, amb especial referència a l’àmbit religiós i pastoral.

Hauran de ser originals i inèdits i no hi podran optar obres o projectes que ja hagin estat premiats o subvencionats en d’altres convocatòries o certàmens.

Presentació. Es presentaran escrits en llengua catalana, per bé que s’hi poden incloure parts escrites en d’altres llengües si l'objecte del treball així ho requereix.

Cada original s’ha de presentar dins un sobre tancat a l’exterior del qual ha de constar el títol del treball acompanyat d’un altre sobre més petit i tancat on figuraran: el nom i cognom de l’autor o autors, fotocòpia del DNI, adreça i telèfon de contacte i, si s’escau, nom, adreça i telèfon del centre educatiu al qual es vincula el treball. S’hi haurà d’incloure també un resum de 15 línies com a màxim. Els treballs s’han de remetre per correu certificat, missatger, o bé personalment a:

Premi Armengol Mir

Fundació Escola Cristiana de Catalunya

c. Àngels, 18 6è 08001 Barcelona

Format i extensió. L’original es presentarà en format paper i en suport informàtic. Han de tenir una extensió mínima de 20 pàgines, 40.000 caràcters, i màxima de 100, 200.000 caràcters. Els límits de caràcters inclouen espais, apartat crític i referències bibliogràfiques.

Termini de lliurament. La presentació d’originals finalitzarà el 15 de juliol de 2021 a les 18h.

Els premis. La dotació del Premi, de 1.500 €, és aportada per l’editorial Baula. Es podrà concedir un accèssit dotat amb 500 €. El jurat es reserva el dret de declarar el premi desert. L’import restarà subjecte a les retencions legalment establertes.

Jurat i veredicte. El jurat el composen personalitats del món educatiu. El jurat actuarà col·legiadament i emetrà el seu veredicte per majoria de vots. La decisió del jurat serà inapel·lable. La resolució es farà pública als titulars i directors de la FECC dins la  sessió destinada a la pastoral del Seminari Permanent de Gestió de Xarxes Escolars del curs 2021/22.

Difusió. La presentació d’un treball implica l’autorització a la FECC per tal que el difongui via web de manera totalment oberta.

La FECC promourà la publicació, per mitjans físics o electrònics, del treball guanyador i dels finalistes, la qual cosa comportarà per part dels autors la cessió dels drets referits a la primera edició.

Acceptació de les bases. La presentació de la documentació sol·licitada suposa l’acceptació d’aquestes bases.

Barcelona, novembre de 2020

(Clica imatge per accedir a document)