Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dimarts, 24 de novembre del 2020

L'aventura del camí d'Advent (pregariacat)

(Pregaria.cat) Sense massa erudició, però per incorporar una paraula no massa nostra, ADVENT, convindria dir en un moment de l’explicació (no a l’inici, perquè seria una mica rotllo), que hi ha una paraula molt important per als cristians, “ADVENT”, que vol dir dues coses molt fàcils de recordar: “espera” i “arribada”. És a dir: esperar l’arribada d’algú. I per representar aquesta espera, dibuixem un camí, un trajecte d’uns quants dies, que són com un camí que fem. Dura 4 setmanes, el temps que passa fins que arriba el dia de Nadal, el naixement de Jesús.

I fixem-nos que al títol del dibuix hi han posat la paraula “add-vent” (en anglès add és afegir, combinant-ho amb el “VENT”, la força que ens fa caminar). El títol "Aquest Advent, add-vent" ens mou a "afegir vent a les nostres vides". Si el vent ve de cara (excursions a la muntanya), tot és més fàcil. El vent també pot molestar molt a l’hora de caminar. Els nens poden explicar alguna experiència d’aquest fet… (segueix llegint)