Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dilluns, 23 de novembre del 2020

Preguem amb la Corona d'Advent

(Ecoparròquies) LA CORONA D’ADVENT és un element simbòlic de l’advent que s’ha convertit  en  un objecte més  de la decoració   nadalenca   a   les   nostres llars, sense   que  moltes  famílies  en coneguin el seu significat: 

  • La seva forma circular, que no té ni principi ni fi, evoca l’eternitat. 
  • Els elements naturals que la formen simbolitzen l’esperança i la vida.
  • Les quatre espelmes simbolitzen la llum enmig de les tenebres. 
  • El color vermell significa l’amor de Déu. 

En el camí de preparació de Nadal, que es fa durant l’advent, les espelmes es van encenent, una a una cada diumenge, com a signe de la llum que porta Jesús a la vida de cada persona. Immersos en un estil  de  vida aferrat  a  les  coses materials  el  signes  van  perdent  el seu  sentit. L’estil de vida consumista, que posa l’accent en coses externes i materials, ens fa cada vegada més  impermeables  al  missatge  de  la  gratuïtat,  del  do  i  de  la  gràcia  de  Jesús que  vol  fer-se present en la nostra vida. Inconscientment,  el  desig  de  comprar  i  de  consumir que, paradoxalment, s’accentua  en  les festes nadalenques, ha colonitzat molts aspectes i molts costums de la nostra vida. Per  això  en  aquest  Advent,  temps  de  preparació  per  a  la  vinguda  de  Jesús,  el  Salvador, us proposem recuperar amb força aquest element simbòlic, en el sí de la nostra llar, perquè ens ajudi a revisar i a canviar el nostre estil de vida. Us  animem  a preparar una corona d’advent amb elements naturals: branquillons,  fulles seques,  pinyes,  pomes,  rodanxes  de  taronja  o  llimona  seques...  (aneu molt  en  compte  de  no malmetre cap planta i sobretot no agafar molsa, boix grèvol o galzarà perquè són espècies en perill i estan protegides).Podeu encendre un ciri cada diumenge i fer una pregària per enfortir el nostre compromís vers un estil de vida diferent que realment prepari el nostre cor i el nostre entorn per rebre Jesús i el seu evangeli.

(Clica imatge per accedir a pdf sobre la Corona d'Advent)