Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dijous, 23 d’abril del 2020

#EsglésiaJove convida a viure la Diada de Sant Jordi i compartir roses virtuals

#EsglésiaJove convida a aturar-nos i gaudir en clau creient de la diada del patró de Catalunya, Sant Jordi. Per això ha elaborat una fitxa especial de la sèrie "Fent camí" (aquí) i convida a penjar una fotografia d'una rosa que s'envia a algú estimat etiquetant-la a @ESGLESIA_JOVE

Reflexió: Avui celebrem St. Jordi, patró de Catalunya, i segons la tradició, un soldat romà que es va convertir al cristianisme i va morir màrtir per no voler adorar l'emperador en lloc del Déu revelat per Jesús. En aquesta festivitat, llegim aquest evangeli on ens parla del cep i les sarments, les sarments si no estan unides al cep, s'assequen, perden vigor, vida, i ja no poden donar fruit. St. Jordi, va restar unit al cep,  a Jesús, i per això va rebre la saba de la valentia, la fidelitat, la coherència en la seva fe... Nosaltres, també moltes vegades experimentem que quan ens separem de Déu, ens n'oblidem amb la nostra manera d'actuar, fer, descuidant la pregària, etc. perdem la vida interior, ens assequem per dins... Potser avui és un bon dia per demanar seguir l'exemple de St. Jordi, el nostre patró, per restar ben units avui i sempre a Jesús, i que Ell renovi el nostre cor amb la saba del seu amor.



Recordeu que teniu tot un recull de materials per viure la diada de #santjordiacasa al blog Escola Cristiana en Xarxa

(Església Jove és el web del SIJ, Secretariat Interdiocesà de Joves.)