Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dilluns, 19 d’octubre del 2020

Alpinista. Contes amb valors 3

S’explica que un alpinista, escalant per un penya-segat, tan sols a pocs metres del cim, va relliscar i va caure al buit a una velocitat vertiginosa. En aquests instants d’angoixa, es veia a les portes de la mort. Però, de sobte, sentí una estrebada fortíssima de la corda lligada a la cintura i que l’unia al clau fixat a la roca. En aquest moment de suspensió en el buit i embolcallat per una espessa boira cridà desesperadament:  –¡Déu meu, ajuda’m!

De sobte, una veu profunda li respongué:  

De veritat creus que et puc ajudar?

–Per descomptat, Senyor.

Si és així talla la corda que et sosté.

Es féu un llarg silenci. L’alpinista s’aferrà més que mai a la corda.

L’endemà, l’equip de rescat explicà que havia trobat el cos d’un alpinista penjat, congelat i mort. Les seves mans s’aferraven amb força a la corda… a tan sols dos metres de terra! 

Ens preguntem:

  • Per què l’alpinista no acaba de fer el pas? 
  • Aquesta escena imaginària reflecteix el que es viu en les nostres relacions? 
  • Què hem de tenir en compte a l’hora de fiar-nos d’algú?

Ressò bíblic:

Crèixer:

Un moment clau i ple de riscos, que tots hem viscut i del qual no ens en recordem és, sens dubte, el nostre naixement. Aquell infant al ventre de la mare va atrevir-se a sortir, tot i el confort i la seguretat que experimentava. Calia obrir els ulls a un món impensable des del si matern; si no, hauria convertit la panxa de la mare en la pròpia fossa. I més encara, calia tallar el cordó umbilical per poder desplegar-se com a persona. El mateix podríem dir a l’hora d’anar-nos-en d’aquest món. El qui no accepta sortir de la panxa de la mare terra, tallar el cordó umbilical que el lliga al seu paisatge material i humà, acceptar que nus vàrem arribar i nus hem de sortir-ne, deixar pas als que són més joves... es cava la pròpia tomba. La natura és sàvia. Les persones no ho som tant. 

          Enmig de la boira d’aquest món, fiat de la veu que li diu a cau d’orella: “Talla la corda que et reté i t’escanya, llença’t a servir els altres, no pensis tant en tu mateix, al final de la teva vida només t’emportaràs el que hauràs donat…”.

Valors: Fe – Confiança - Coherència

100 contes amb valors. Recopilació i redacció: Mn. Josep Perich; Il·lustracions: Pere Romagós Planas, mestre d’art; Correcció: Marta  Finatzi, filòloga.