Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dilluns, 19 d’octubre del 2020

Bombolles que dansen amb la Companyia Bufanúvols

Apuntàvem en aquest blog algunes indicacions de cara a l’acció pastoral dels centres en situació de “grups-bombolla” en l’article “Bubbles”. La primera nota feia referència a l’aire que omple les bombolles i com l’acció pastoral escolar és especialment convidada a omplir de la vida i la joia de l’Evangeli cadascun d’aquests grups-bombolla.

Amb la intenció de seguir oferint recursos a les escoles, presentem avui els recursos que ofereixen la Companyia Bufanúvols, liderada per en Pau Tarruell i la Carmina Mas, amb un llarg recorregut en l’animació i la transmissió de valors evangèlics. Dins d’aquest itinerari, també col·laboren com formadors en l’Escola de Pastoral de la FECC. Fem especial menció a la seva participació a la passada Setmana Catequètica Virtual amb l’activitat “Mikhail i les tres preguntes. Adaptació del Conte de Lev Tolstoi El que fa viure els homes.”, del qual va aparèixer una explicació al setmanari Catalunya Cristiana “Tolstoi cristià per a grans i petits”.  En un temps educatiu que demana creativitat, animem als centres a poder fer dansa a l’aula (d’acord, amb mascareta!) deixant que bategui en els cors dels infants, nens i joves la “intel·ligència kinestèsica” que brolla de la Sagrada Escriptura, ja sigui de tradició cristiana o jueva, tal com podeu veure en els següents vídeos: