Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dimecres, 21 d’octubre del 2020

Amagatall més segur. Contes amb valors 4

Hi hagué un temps, segons una antiga llegenda hindú, en què totes les persones eren petits déus. Però cometeren tants abusos i desordres amb els seus poders il·limitats que el Déu suprem decidí treure’ls aquest poder diví i amagar-lo en un lloc on no el poguessin trobar.

Reunit amb els seus ministres per localitzar un bon amagatall, aquests li suggeriren:

- Enterrem la divinitat de l’ésser humà en un barranc inaccessible.

- No, perquè l’home excavarà i el trobarà – respongué Déu.

- Doncs llancem la divinitat del ser humà a la fossa més profunda de l’oceà.

- No, perquè un dia explorarà la profunditat dels mars i la trobarà.

- Llavors, aixecant-se del tron, Déu digué:

- Ja sé què faré amb la divinitat humana. L’amagarem en el més profund de la cada persona, serà l’únic amagatall on ningú no se li acudirà buscar. 

Ens preguntem: 

  • Per què l’únic “amagatall” podria ser impensable? 
  • Trobem habitualment persones prepotents o fins i tot “fanàtiques”? 
  • Com les hem de tractar? Com «progressar adequadament», si fos el nostre cas ?

Ressò bíblic:

Crèixer:

Als cracks mediàtics (esportistes, polítics i fins i tot  religiosos) que s’ho creuen i en viuen, els cau l’embolcall de la fama... i molts d’ells evidencien greus mancances com a persones.  Com a nous “devots” d’aquestes “estrelles” efímeres, les podem anar seguint com si la nostra felicitat depengués del que fan aquests déus amb peus de fang.       

Quants sous d’escàndol, segones intencions empresarials i manca d’ètica! Però si tot això existeix, no ens enganyem, és a causa dels “feligresos” incondicionals que els donen suport.

Quan el primer astronauta rus  posà els peus fora de l’espai, tot orgullós sentencià: “no hi he trobat  Déu”. Però un cirurgià modestament li respongué:

  -“Jo he operat centenars de  cervells i no hi he vist cap pensament”.

La dignitat i la font de la nostra felicitat, com ens suggereix la historieta, no la trobarem agenollant-nos davant la pretesa divinitat de les enlluernadores, competitives i efímeres estrelles del moment, exteriors a nosaltres, sinó en “l’amagatall” del cor de cadascú.

Valors: Dignitat – Discerniment – Fe

100 contes amb valors. Recopilació i redacció: Mn. Josep Perich; Il·lustracions: Pere Romagós Planas, mestre d’art; Correcció: Marta  Finatzi, filòloga.