Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dimarts, 13 d’octubre del 2020

ATZUCAC: una sèrie infantil que vol obrir espais d’interioritat

Enmig del confinament del passat mes de març, veient la realitat de famílies amb infants petits i la situació de les escoles... i aprofitant el bagatge de la nostra tasca a l’Equip de Pastoral de La Salle Catalunya, vaig pensar en una nova proposta.

Sorgia la idea de fer una microsèrie infantil, pensada per infants de 5 a 10 anys amb el nom d’ATZUCAC. Des del primer moment, volia presentar un espai que fos suggerent, que com diu el leitmotiv de la sèrie, provoqués la recerca i la interrogació interior. Atzucac vol dir carreró sense sortida, un espai on t’hi trobes i no et deixa indiferent. Com diu David Hay, tot parlant de la competència espiritual, cal la awareness sensing, ajudar que sorgeixi la capacitat dels infants d’involucrar-se en experiències immediates i que es desperti una sapiència interior que connecta amb el relat de la nostra vida...

Necessitem de nous espais, nous ecosistemes que ens facin descobrir per on caminem. Com educadores i educadors hem d’acompanyar aquests processos personals i comunitaris sense prejudicis. Com a referents dels infants, podem mostrar el mapa i ajudar a que siguin ells i elles els protagonistes d’aquesta ruta interior.

Atzucac porta ja dos capítols. El primer va presentar l’espai del silenci i el segon, va mostrar la pèrdua, la mort de persones estimades... Properament venen tres capítols amb diferents paisatges: l’escolta activa, l’empatia-solidaritat i la relació entre ecologia i espiritualitat.

També podeu seguir, cada dissabte, una videoreflexió pensada per acompanyar la nostra vida quotidiana (material per adults).

Esperem que ATZUCAC ajudi, de forma senzilla, a obrir camins encara inexplorats... En un moment que ens necessitem els uns als altres, i que necessitem totes les eines al nostre abast per acompanyar l’experiència de la vulnerabilitat i la fragilitat en la que vivim.

Molt bon curs a tots i totes!

ORIOL MARTIN

Membre de l’Equip de Pastoral

LA SALLE CATALUNYA


1r capítol ATZUCAC (visionat+guia didàctica):

2n capítol TZUCAC (visionat+guia didàctica):

Videoreflexió del dissabte