Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dimecres, 21 d’octubre del 2020

Ja està disponible el Llambregades del mes d’octubre 2020

Amb l’encapçalament “Pastoral sinodal”, el butlletí Llambregades de pastoral educativa del mes d’octubre vol fer-se ressò de les recents trobades dels caps de pastoral institucionals i la visibilitat que va adquirint el portal ViviT amb la incorporació de llocs web de pastoral educativa del territori. En el primer apartat de reflexió hi trobarem un article sobre la visió  de l’educació en la interioritat per part del Departament de Pastoral de la FECC; la presentació dels resultats de l’Enquesta de Pastoral Educativa que es va realitzar durant els mesos d’abril a maig del curs passat; i també l’article del P. Enric Puig SJ publicat a la revista Religión y Escuela arran de la presentació del Pacte Educatiu Global del Papa Francesc.

Tot seguit, passant ja a les bones pràctiques pastorals, hi ha una presentació de dues iniciatives en format digital: La vuitena edició del Canhòlic Music Festival d’Andorra i “Atzucac”, la nova sèrie infantil per obrir espais a la interioritat desenvolupada per l’Oriol Martín des de l’equip de pastoral de La Salle Catalunya.

En un tercer apartat apareixen els recursos, aquest cop amb la col·laboració de docents de l’Escola de Pastoral, on apareix una reflexió i fitxa de treball sobre la pel·lícula Pinotxo a càrrec de Montserrat Claveras i Assumpta Montserrat i, després, es presenta l’activitat de la Companyia Bufanúvols. Encara dins de l’apartat de recursos hi apareix el mosaic de les “Ciberllambregades”, on cal destacar la proposta de la 36a edició del Concurs Bíblic de Catalunya, l’oferta dels espais Elim de pregària al Casal Don Bosco (Martí Codolar, BCN), o la incorporació a “l’outlet de recursosFECC” dels 100 contes amb valors, a càrrec de Josep Perich, amb il·lustracions de Pere Romagós i correccions de Marta Finatzi.

Finalment es destaca, dins de l’àmbit formatiu, l’inici del proper curs “Pedagogia de la convivència amb societats amb diversitat cultural i religiosa”. Es tracta d’una aposta de l’àrea pastoral i socioeducativa de la FECC per establir ponts de relació i ajuda mútua amb entitats amb una bona proposta educativa. En aquest cas, la formadora és l’Alícia Guidonet, de la Fundació MigraStudium, que porta un llarg recorregut formatiu a través de les dinàmiques de l’espai interreligiós.

El podeu descarregar aquí, veure online aquí, i consultar la resta de butlletins aquí.