Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



divendres, 23 d’octubre del 2020

Guidonet: “Tenim molt apresa la teoria sobre la diversitat cultural i religiosa”

(CR) Treballar la convivència a l’entorn escolar es fa avui dia imprescindible. Amb l’objectiu d’oferir recursos per pensar i aplicar l’educació en matèria de diversitat cultural i religiosa, des de l’àrea pastoral i sòcioeducativa de la Fundació Escola Cristiana, i juntament amb MigraStudium, organitzen un curs amb el títol ‘Pedagogia de la convivència en societats amb diversitat cultural i religiosa’. Una formació en modalitat online, que encara té la inscripció oberta

“Educar en la convivència és important perquè a la pràctica sovint no tenim una bona convivència”, afirma la religiosa Alícia Guidonet, que imparteix el curs. Moltes vegades, explica, la convivència es fa difícil “inclús amb persones que aparentment són semblants a nosaltres”. 

L’instint de supervivència

I tot i que “la teoria la tenim molt apresa”, a l’hora de la pràctica diària i habitual “no som capaços de dur-la a terme”. Des de MigraStudium fa anys que acullen grups escolars a l’Espai interreligiós. De tot aquest bagatge formatiu neix la proposta formativa en format online. “Educar els altres també és una manera d’educar-te a tu”, creu Guidonet. (SEGUIR LLEGINT)