Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dijous, 22 d’octubre del 2020

Discerniment (Mn. Guillem López. SIJ)

El capítol novè de la Christus Vivit està dedicat al tema del discerniment. El Papa apunta el fet que "sense la saviesa del discerniment podem convertir-nos fàcilment en titelles a mercè de les tendències del moment". Per això, considera: "Formar la consciència és camí de tota una vida, en el qual s'aprèn a nodrir els sentiments de Jesucrist, assumint els criteris de les seves decisions i les intencions de la seva manera d'obrar" (cf. Fl 2, 5).

En aquest camí, el Papa presenta una metodologia per al discerniment de la vocació: l’atenció a tota la dimensió de la persona. Això és clau per al discerniment personal i és també una sensibilitat a escoltar els impulsos que l'altre experimenta i ajudar-lo que escolti aquests impulsos.

El Papa Francesc, ha centrat el seu pontificat en la identitat i missió de l'Església, que és l'alegria d'anunciar l'evangeli, especialment amb els joves. El jove cristià és una persona que s'ha deixat conquerir per l'amor de Crist i, mogut per aquest amor, s'obre al servei dels seus germans, en els quals descobreix a Crist mateix.

(seguir llegint al Blog d'Església Jove)