Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



divendres, 25 de setembre del 2020

Elim, oferta d'espai pel silenci i la interioritat a Martí-Codolar (BCN)

Com va sorgir la idea de crear ELIM?

      Va sorgir  d’una necessitat que un capítol provincial es va assenyalar com a objectiu: Promoure i animar la vivència d’experiències cristianes dels agents educativopastorals. D’això ja fa anys... però aquesta necessitat continua sempre vigent.

Aquestes “experiències” es van concretar en ofertes de silenci, interioritat i pregària. “En el fons -dèiem en aquell moment- és ajudar a viure millor (amb més consciència i sentit) la vida i la missió”.

 

A qui s’adreça? Quin tipus d’oferta té?

      Hi ha diverses ofertes per a tothom, joves i adults. Algunes es fan en un espai i amb un calendari determinat: convivències cristianes, taller de pregària i espai de pregària; d’altres, segons les demandes: experiències d’interioritat i moments de pregària amb equips.

 

Quina és la seva metodologia, en què es basa?

      Pel que fa a la pregària, els objectius que ens marquem són: fer experiència de pregària personal; ajudar a descobrir la importància de la pregària personal, o a aprofundir-hi; ajudar a trobar el propi ritme personal.

      Parlem explícitament de pregària, i no d’una altra cosa. Volem dir amb això que proposem moments d’estar conscientment, com Jesús, davant del Pare, i amb la convicció que l’Esperit treballa en nosaltres. No fem servir expressament el terme meditació (la fem, però cristiana), justament per evitar confusions i per deixar ben clar en què consisteix la nostra proposta de pregària.

      I des del silenci i la consciència corporal...

      ...Perquè en el silenci interior podem escoltar millor la veu del Pare.

      ...Perquè en el nostre interior, en allò més íntim nostre, trobem la presència de Déu. 

      ...Perquè des del cos, des de la dimensió física, accedim a l’espiritual.

      ...Perquè el nostre cos, la nostra persona -igual que la nostra vida- és lloc per fer experiència de Déu.

 

I el nom?

      El nom d’ELIM va sorgir després d’una “recerca bíblica”; la imatge del text (Èxode 15,27) va semblar suggeridora (“van acampar allí, vora les aigües”), perquè d’alguna forma expressa el que es vol oferir: experiències i moments d’acampar vora les aigües (fer silenci, pregar, interioritzar)... En el fons la finalitat és ajudar a viure millor (amb més consciència i sentit) la vida i la missió.

 

Per informar-se…

 

 

CORREU ELECTRÒNIC

TELÈFONS

COORDINACIÓ ELIM

pepe.alaman@salesians.cat  / elim@salesians.cat

616 947 158

CASAL DON BOSCO

casaldonbosco@salesians.cat

934 291 803


(cliqueu imatge per accedir a pdf de la programació d'ELIM pel curs 2020/21)