Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dimarts, 29 de setembre del 2020

Orientacions per a la represa de la catequesi (també als centres educatius)

Aproximadament una tercera part dels centres educatius de l'Escola Cristiana ofereix itineraris de catequesi per a la preparació de la primera comunió o la confirmació. Per aquest motiu, fem còpia de la carta de Mn. Alberto Para, director del Secretariat Diocesà de Catequesi de l'Arquiebisbat de Barcelona en motiu de l'activitat catequètica en temps de COVID19.

Benvolguts tots,

Mitjançant aquesta carta us faig arribar diverses informacions i documents que poden facilitar la gestió de la catequesi en relació al COVID-19. Quedi clar que tot el que s’indica en aquesta missiva ha de ser adaptat a la realitat concreta de cada lloc, a l’evolució de la pandèmia i a les indicacions de les autoritats sanitàries.

En primer lloc, hem elaborat unes «Orientacions per a la represa de la catequesi», que explica els diversos escenaris que poden produir-se a partir d’ara i la forma d'abordar-los. Hi ha molta informació en el mateix, així que convé llegir-lo amb atenció.

També hem realitzat cartells per posar a cada sala de catequesi recordant les set recomanacions més fonamentals. Per facilitar les inscripcions, també hem elaborat unes fitxes d’inscripció que tenen en compte aquesta situació de pandèmia que estem vivint. Perquè s’imprimeixin bé, s’han de descarregar, completar els espais en blanc i guardar els canvis. El quadradet de cada paràgraf ha de ser completat, quan correspongui, d'aquesta manera: (imatge de quadre amb un tic a dins)

A més, s'han elaborat uns models de declaració responsable, tant per als catequitzants menors d'edat (que ha de ser signat pel pare, mare o tutor/a) com per als que són majors d'edat.

Finalment, s'adjunten les fitxes d'iniciació cristiana esmentades en les Orientacions, elaborades per l'Arquebisbat de Tarragona, per si poden ser d'utilitat. Només estan disponibles en català.

Podeu veure tots els documents en aquest enllaç que dirigeix al Drive de Google: https://drive.google.com/drive/folders/19AhtrjA8Oawegv--o34WIvXa0jRokxON 

i també a la pàgina web: www.sic-catequesi.cat/recursos

Qui tingui problemes per accedir als 14 documents referits que ho comuniqui a catequesi@arqbcn.cat. En aquest cas, se li enviaran directament al seu correu-e.

Resto a la vostra disposició per a qualsevol qüestió relacionada amb l’àmbit catequètic.