Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dimarts, 4 de maig del 2021

Una activitat educativa que no et pots perdre "COVID19: Obre els Ulls. Una lectura social i ecològica de la pandèmia", al MDB

El passat 12 d’abril, en motiu de l’aniversari de l’inici de la pandèmia pel COVID-19, s’inaugurava a l’edifici de la Pia Almonia, seu del Museu Diocesà de Barcelona, l’exposició “COVID19: Obre els Ulls. Una lectura social i ecològica de la pandèmia”, comissionada per Càritas Diocesana de Barcelona.

El Departament de Pastoral de l’Escola Cristiana ha seguit d’a prop l’esdeveniment, ha visitat l’espai i ha mantingut converses per tal de constatar que es tracta d’una iniciativa d’alt interès pedagògic que posa en diàleg el mateix sentit de l’espai que acull l’exposició, la tasca social desenvolupada per Càritas arran de la pandèmia a la ciutat, així com les diverses obres d’art que s'hi relacionen.

La proposta museogràfica compta amb un primer espai d’exposició fotogràfica que introdueix en l’espai i on hi tro-bem la presentació de l’exposició. Posteriorment es passa a un gran mural expositiu amb il·lustracions de Felip Ariza i un trenat narratiu de citacions diverses – des del Papa Francesc fins al recent quadern “El shock pandèmic” d’Oscar Mateos – que aporten llum i explicació a la situació de pandèmia en clau eco-social. Un dels elements més impactants a destacar és la recreació d’una habitació de relloguer on una família va viure tot el confinament. No hi ha parets però al terra hi ha assenyalat els límits de l’estança, on hi trobem el més bàsic per a viure-hi.

Cal destacar també el diàleg de l’exposició amb peces pròpies de la col·lecció del museu, especialment la imatge d’una Mare de Déu de la primera comunitat de Mercedaris fundadors de la Casa de la Pia almoina – un precedent arrelat en la història de Barcelona de l’actual tasca de Càritas – i el tapís “El màrtir”, un cos escorxat, de l’artista Josep Grau-Garriga.

Des de l’Escola Cristiana animem als centres a visitar l’exposició i ens fem ressò de la proposta pedagògica que ens fa arribar Mn. Robert Baró:

“Us adjuntem, doncs, el material de l’activitat Quin és el vostre superheroi o super-heroïna? Amb ella volem ajudar petits, joves i grans a aprofundir en la idea que existeixen herois i heroïnes ben reals, i que tots podem tenir “superpoders” i donar el millor de nosaltres mateixos per ajudar els altres i superar les dificultats. L’objectiu és que al final de l’activitat, els alumnes s’animin, creïn els seus superherois i superheroïnes, i ens els envieu a: museudb@arqbcn.catAmb tot el material que rebem, ens agradaria fer una exposició virtual a la nostra pàgina web abans que acabi la mostra de Càritas el 30 de juny.”

L’entrada és gratuïta. Si voleu visitar-la podeu trucar al telèfon 932701017 o enviar un mail.