Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dimecres, 9 de juny del 2021

Cuca de llum. Contes amb valors 30

Una serp perseguia una cuca de llum. Aquesta fugia, però ja sense forces va dir a la serp:

Et puc fer tres preguntes?

Com que et devoraré, pots preguntar.

Pertanyo a la teva cadena alimentària?.

No.

T’he fet cap mal?

No.

Aleshores, per què vols em vols matar?

Perquè no suporto veure't brillar!

Ens preguntem:

  • Què et crida més l’atenció de la serp i la cuca de llum? 
  • Has viscut de prop cap escena semblant entre amics? 
  • Com ho podem afrontar?

Ressò Bíblic:

Crèixer:

En Miquel cursa 2n d’ESO i, amb esforç, està aconseguint els millors resultats de la classe. Però ara una colla de companys li fan bullying: es riuen d’ell, l’espanten, l’agredeixen psicològicament i físicament…

Podríem anar allargant els exemples o mals exemples. Com a contrapunt, Jean Vanier, fundador de les Comunitats de l’Arca, de ben jove ja era oficial de la Marina i havia d’explicar als seus subordinats que a, alta mar i en cas de guerra, es tractava “d’enfonsar l’enemic per salvar-te tu”. Aquesta recepta o filosofia bèl·lica, la trobà tan fora de lloc que deixà la seva brillant carrera i optà per “enfangar-se” fins al coll per la causa dels més desvalguts.

El millor que podem fer per a una altra persona no és només compartir-hi les nostres riqueses, sinó mostrar-li les seves. Les persones que no suporten “veure brillar” els altres mai no podran ser felices perquè mai no estaran satisfetes amb el que tenen.

Per més que la teva llum molesti els “depredadors”, no deixis mai de “brillar”, continua donant el millor de tu mateix, continua sent tu mateix. «Feliços els qui t’estimen i s’alegren de la teva felicitat» (Tb 13,15).

Valors: Acollida – Diversitat – Inclusió

100 contes amb valors. Recopilació i redacció: Mn. Josep Perich; Il·lustracions: Pere Romagós Planas, mestre d’art; Correcció: Marta  Finazzi, filòloga.