Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dimarts, 22 de juny del 2021

Decàleg agraït al final d’un curs escolar pandèmic

Senyor Jesús, en aquest final de “curs pandèmic”,

Gràcies per haver pogut dur a terme la tasca educativa encomanada enmig de la incertesa i la fragilitat. Perquè en la tasca quotidiana es fa palès que “has revelat als senzills tot això que has amagat als savis i entesos” (Mt 11,25)

Gràcies per les “altres onades”, les de la confiança que ens han permès passar per damunt d’aquesta tempesta quan tot semblava anar cap a pitjor (Mt 8,24)

Gràcies pels “grups-bombolla”, que han estat metàfora viscuda del tancat i de la cura del petit ramat de la classe (Jn 10,11)

Gràcies per les pantalles, que s’han mostrat com talaies per la visió i la trobada d’aquells que a voltes es troben lluny, com Zaqueu pujant al sicòmor (Lc 19,4)

Gràcies per les vacunes, perquè “estant ferits” hem entès millor que les teves ferides ens guareixen (Is 53,5)

Gràcies pels infants i joves de l’escola, perquè al llarg del curs hem après a no tenir por del teu manament: “deixeu que els infants s’acostin a mi” (Mt 19,14)

Gràcies pels catequistes i els educadors en el lleure, perquè s’han empescat les mil-i-una per fer sentir als joves allò de “el Regne de Déu és a prop vostre” (Mc 1,15)

Gràcies pels equips directius de les escoles, perquè en aquests moments de dificultat es quan es mostra que “El més important d'entre vosaltres, que es faci el vostre servidor.” (Mt 23,11)

Gràcies per les famílies, perquè han estat testimoni d’una vida oculta i natzarena entre confinaments i quarantenes. (Lc 2,19)

Gràcies, Senyor, perquè al llarg d’aquest curs pandèmic t’has mostrat com ets: el Déu de la vida. (Sl 42,3)

(Departament de Pastoral FECC)