Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dimarts, 8 de juny del 2021

Pray&Play. L'Evangeli amb diorames i més

(Yolanda Alastrue. Concepcionistes-BCN) Com fer propera la pastoral escolar als nostres alumnes i a la comunitat educativa d’una escola? 

Pray&Play és un projecte pastoral de l’escola Concepcionistes de Barcelona. Es treballa , des de P3 fins a ex-alumnes, l’Evangeli i Jesús de Natzaret, els valors cristians, moments d’interiorització, els temps litúrgics, la identitat i el carisma propi, mitjançant diorames, petites narracions i diferents dinàmiques amb les figures tant properes i motivadores pels nostres alumnes i pels propis educadors, com són els clicks i alhora fent partícips al màxim possible a les famílies.

Es duu a terme un aprenentatge competencial, una educació de les intel.ligències múltiples des de l’àmbit pedagògic així com pel que fa a l’àmbit antropològic el coneixement de l’Evangeli i la figura de Jesús de Natzaret, educació de la interioritat i emocional, per la solidaritat i el compromís social.

Mitjançant el treball amb diorames els alumnes senten molt més a prop la Paraula fent també estones de silenci i oració necessàries per arribar a la interiorització del missatge de Jesús.