Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dimecres, 21 d’abril del 2021

Cor de mare. Contes amb valors 27

Hi havia una vegada un fill que es va deixar anar pel camí del vici.  

Progressivament, anà perdent tota la fortuna. Només li quedava la mare. Es jugà el cor de la seva pròpia mare, pensant que aconseguiria remuntar econòmicament. Una vegada més, perdé l’aposta i hagué d’afrontar el que havia promès: matar la seva mare i arrencar-li el cor. Amb tremolor de cames, agafà aquell cor entre les mans i, a corre-cuita, l’anà a lliurar al seu prestador.

Amb les presses i, sobretot, pel seu estat d’ànim alterat, ensopegà i caigué a terra. Fou en aquest precís instant que sentí una veu molt feble, sortida del cor de la seva mare, que deia: –Fill meu, t’has fet mal?!

Ens preguntem:

  • Pot semblar irreal el que fa aquest fill. D’alguna manera, pot ser ben actual? 
  • Què valorem més de la nostra família i quina resposta hi donem?

Ressò Bíblic:

Crèixer:

Amb un grup d’infants, vam visitar el monestir de Solius (Santa Cristina d’Aro). Ens va rebre un monjo que ens explicà com viuen i per què viuen en el silenci, en el treball i, sobretot, en la pregària. El seu testimoni, sorgit del cor, ens fascinà. Però, a l’hora del torn de preguntes, ningú no va badar boca, silenci…Per fi, un nen aixecà la mà. Tots vam respirar.

– Com és que tens les orelles tan vermelles? Tots ens vam posar les mans al cap.

Jesús s’escarrassà per fer entendre als seus deixebles el que feia i com vivia perquè el Regne de Déu –aquella manera de viure en què Déu s’hi trobi a gust– s’anés eixamplant. Però, moltes vegades, li sortien amb estirabots com si no haguessin entès res.

La “passió” és pròpia de persones enamorades. La Passió de Jesús és el referent de les nostres “passions”: la passió perquè els altres siguin feliços, la passió per ser solidaris, la passió per denunciar la injustícia, la passió per construir ponts i no fronteres en els trencaments de les relacions humanes... No li ho varen perdonar, però el Pare li va donar la raó.

Valors: Amor – Discerniment - Misericòrdia

100 contes amb valors. Recopilació i redacció: Mn. Josep Perich; Il·lustracions: Pere Romagós Planas, mestre d’art; Correcció: Marta  Finazzi, filòloga.