Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dijous, 29 d’abril del 2021

Què fer quan no pots fer l'anada a Taizé ? Jesuïtes-Clot ho explica

Hi ha divereses entitats educatives que, dins del seu programa pastoral, contemplen la possibilitat de fer una estada al monestir de Taizé, a França. Evidentment, la situació pandèmica no ha fet possible aquestes experiències d'aprenentatge vital, però sí que hi ha hagut iniciatives per tal de no perdre el sentit del que es pretenia. Compartim la informació que arriba des de Jesuïtes-Clot perquè es considera d'interès. 

Taizé al Clot, una experiència de sentit

Cada any s’oferia als alumnes de 2n de Batxillerat la possibilitat de participar durant el curs, de diferents experiències de sentit, aquestes tenien l’objectiu de desvetllar en els alumnes inquietuds que els portessin a sondejar en el més profund d’ells mateixos. Una d’aquestes experiències era l’oportunitat de fer una estada a la Comunitat ecumènica de Taizé (França) on conviuen germans de diferents confessions religioses cristianes, en un ambient de senzillesa, on la pregària cantada, el silenci i el servei a la comunitat són els seus pilars fonamentals. La comunitat ha esdevingut un dels llocs més importants del pelegrinatge cristià. Fins a 5.000 joves de tot el món pelegrinen a Taizé cada setmana.

Aquest any, degut a la pandèmia i a les conseqüents restriccions, aquesta experiència no es pot realitzar. És per això que des del departament de pastoral de l’etapa vam preparar una activitat alternativa on l’alumnat pogués fer un tast a l’experiència de Taizé. Aquesta experiència va girar al voltant dels tres pilars de Taizé: la pregària cantada, el silenci i el servei a la comunitat. (seguir llegint)