Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dilluns, 26 d’abril del 2021

La tasca dels docents de religió, una resposta vocacional

 (CR) Aquest dissabte, 24 d’abril, ha tingut lloc l’acte de cloenda de la XVa Jornada de mestres i professors de Religió dels bisbats amb seu a Catalunya dins l’habitual missa vespertina de la comunitat parroquial de Sant Julià de Lòria, Andorra. Ateses les circumstàncies sanitàries i les limitacions de mobilitat, l’acte de cloenda també s’ha pogut seguir per l’habitual canal de retransmissió a Lòria TV.

La celebració ha comtat amb la projecció d’unes paraules introductòries de benvinguda de l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, president del Secretariat Interdiocesà d’Ensenyament de la Religió a Catalunya (SIERC), agraint i reconeixent la tasca dels docents de religió. En el marc de l’homilia, fent esment també de la crida vocacional pròpia d’aquest diumenge, Vives ha destacat la vinculació de l’encíclica del Papa Francesc dedicada als joves, Christus Vivit, en relació a l’ensenyament de la Religió Catòlica. Després de la comunió, Puig ha subratllat el caràcter integral i integrador de la tasca dels docents de Religió com resposta a una crida personal radicada en la persona de Jesús. Tots tres han coincidit en subratllar, d’acord també amb les lectures de la celebració dominical, el caràcter missional del professorat de  Religió Catòlica, que depassa el mer fet contractual i enriqueix de notablement l’acció educativa.

La celebració ha estat presidida pel bisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives i ha comptat també amb la presència del Secretari General de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), Enric Puig SJ; la ministra d’Educació i Ensenyament Superior d’Andorra, Ester Vilarrubla; l’ambaixador d’Andorra al Vaticà, Carles Àlvarez Marfany; així com dels cònsols de Sant Julià de Lòria, delegats d’ensenyament de les diòcesis de Girona, Tortosa, Seu d’Urgell i Sant Feliu juntament amb el cap d’àrea pastoral de la FECC. (seguir llegint)