Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



divendres, 26 de febrer del 2021

Claus de la porta. Contes amb valors 23

Hi havia un nen que tenia molt mal geni. El seu pare li va regalar una caixa de claus i li va dir que cada vegada que perdés el control havia de clavar un clau al darrere d’una porta.

El primer dia, aquell nen va clavar trenta claus. Al cap de pocs dies, aprengué a controlar la ràbia i la quantitat de claus disminuí.

El seu pare li  suggerí que, per a cada dia que aconseguís controlar-se, arranqués un clau.

- Pare, ja he tret tots els claus- un dia pogué explicar.

- Has fet bé, però fixa’t en els forats que han quedat a la porta. La porta mai no tornarà a ser la mateixa. Quan dius quelcom amb ràbia, deixes una cicatriu com aquestes.

- Perdona’m si alguna vegada he deixat un “forat” a la teva porta.

Ens preguntem:

  • Què em suggereix aquest diàleg del pare i el nen geniüt? 
  • Recordo cap moment en què hagi perdut el control de mi mateix? Com es viu? 
  • Com hem de reaccionar quan algú es descontrola? 
  • Puc seguir alguna estratègia per a mi mateix?

Ressò Bíblic:

Crèixer:

Lluís V. , de 68 anys, enllitat en una residència, rep la meva visita. Tan sols ens havíem saludat una vegada, ara fa 10 anys. Només d’entrar, m’identifica amb un somriure generós. Davant la meva sorpresa, deixa anar: “Josep, jo només guardo el record de les persones lluminoses. Les altres se m’esborren a l’instant”.

Nelson Mandela, Premi Nobel, privat de llibertat durant 27 anys, des de la presó, expressava així:

“[…] La celda de la cárcel es un lugar idóneo para conocerte a ti mismo…, La honradez, la sinceridad, la sencillez, la humildad, la generosidad sin esperar nada a cambio, la falta de vanidad, la buena disposición a ayudar al próji¬mo (cualidades muy al alcance de todo ser) son la base de la vida espiritual de una persona… La celda te da la oportunidad de analizar a diario toda tu conducta, de superar lo malo y de poten¬ciar lo bueno que hay en ti. A tal efecto, meditar con regularidad (digamos que unos quince minutos al día antes de acostarte) puede resultar muy fructífero. Al principio, te puede parecer difícil definir los aspectos negativos presentes en tu vida, pero al décimo intento puede reportarte muchas recompensas. No olvidemos nunca que un santo es un pecador que simplemente sigue esforzándose”. (Presó de Kroonstad,  1-2-975).

Valors: Dignitat - Esforç - Perdó

100 contes amb valors. Recopilació i redacció: Mn. Josep Perich; Il·lustracions: Pere Romagós Planas, mestre d’art; Correcció: Marta  Finazzi, filòloga.