Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dilluns, 22 de febrer del 2021

SADiM: Servei d'Acompanyament en el Dol i la Malatia, també per a les escoles

La situació actual de pandèmia ens posa cara a cara amb els processos de comiat i de dol. De les poques coses que tenim tota la humanitat en comú i assegurades és la mort. Amb tot, la defugim. Els professionals de l’educació feu mans i mànigues per acompanyar infants i joves en aquests processos. Viviu a l’aula els greuges psicoemocionals que desgavellen l’estabilitat d’alumnes i famílies. En primera línia us n’arriben les conseqüències i se us demana vetllar per l’acompanyament integral dels nois i noies, obert també a la seva dimensió espiritual i religiosa.

Conscients de l’exigència i de la intensitat emocional que comporta gestionar els grups classe en aquests moments, i que en moltes escoles no es disposen dels recursos adients de personal o de formació necessaris, oferim el nostre servei SADiM (Servei d’Acompanyament en el Dol i la Malaltia) per externalitzar i vehicular aquestes situacions.

Els qui viuen aquests dols, físics o no, passen per moments d’una sensibilitat que sovint els porta a preguntar-se pel sentit de tot plegat i els pot obrir a la pregunta també pel transcendent. Des del Servei estem oberts a acompanyar aquests moments, amatents a les escletxes per on l’Esperit pot parlar, oferint eines per educar en els processos de dol i per expressar-los ritualment en clau cristiana, si s’escau.

El SADiM es un servei impulsat per l’Arquebisbat de Barcelona, amb la col·laboració i de la Fundació Acompanya Ca n’Eva. Ofereix, de manera gratuïta, programes d’atenció al dol i als processos de malaltia especialment complexos tant de forma individual com en grup, presencial o a distància.