Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



divendres, 5 de febrer del 2021

Ja està oberta la inscripció al curs "Mou la noviolència en l'educació"


Des del Programa Socioeducatiu de la FECC ens arriba que ja està oberta la inscripció al curs "Mou la noviolència en l'educació", en col·laboració del "Grup de noviolència cristiana", que forma part dels grups de treball del Centre d'Estudis Cristianisme i Justícia. Són també els autors de la pàgina web de recursos pedagògics i les atractives unitats didàctiques de "Mou la noviolència", que també seran exposades al llarg de la formació. Podeu consultar aquí el PROGRAMA i fer aquí la INSCRIPCIÓ.

Us avancem la presentació:

Aprendre a gestionar els conflictes quotidians és clau perquè no esclatin en violències evidents o amagades. D’aquí neixen possibles respostes no-violentes amb les que podem entrenar-nos per actuar davant processos d’opressió o injustícies de tota mena. Oferim en aquest curs un marc teòric i pràctic: la història de la no-violència, sovint tan oblidada en els currículums escolars, ens mou a una transformació personal en actituds i decisions, i ens convida a entrenar-nos i a educar en una visió no-violenta per oferir a les generacions futures una altra manera de fer front als conflictes. A més a més, presentarem a través de textos bíblics com la noviolència és, de fet, la manera genuïnament cristiana de viure. Finalment, amb propostes didàctiques dins el projecte pedagògic “Mou la noviolència”, oferirem activitats i maneres concretes d’implementar l’educació no violenta en diferents cicles formatius, així com en entorns sòcio-educatius diversos.

Dates i organitació: Són 16h de formació online. Dura del 20 de febrer al 24 d'abril i es realitza a través d'aules virtuals: 20 i 27 de febrer, 6 i 13 de març, 3, 10, 17 i 24 d’abril de 2021, de 10:00 a 12:00 del matí (dissabtes)

Preu :L’import d’aquesta acció formativa és de 154€ per participant. Hi ha un 25% de descompte per als participants autònoms de les entitats adherides a la FECC. Aquesta formació és bonificable, per un import màxim de 153€ per participant però que compleixi totes les condicions (veure l’apartat “Bonificacions de la matrícula”)... és a dir, al centre educatiu li pot acabar costant 1€.

Més informació: formacio@escolacristiana.org