Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".dilluns, 8 de febrer de 2021

Ja està oberta la inscripció al curs "Visitar una església: àmbits, raons, evolució" (ONLINE)

 


Des del Departament de Pastoral de la FECC es considera que el patrimoni sacre és una eina pedagògica de primer nivell per molts aspectes i, especialment, també per l'acció pastoral de les escoles cristianes. Per això aquest curs s'obre la formació online de 15h "Visitar una església: àmbits, raons, evolució" que s'ha dissenyat conjuntament amb Catalonia Sacraun projecte conjunt dels 10 bisbats amb seu a Catalunya creat l'any 2012 amb la voluntat de dinamitzar el patrimoni cultural de l'Església. Podeu consultar aquí el PROGRAMA i fer aquí la INSCRIPCIÓ.

Us avancem presentació:

El patrimoni vinculat al fet religiós és ple de valors històrics, culturals, artístics, sentimentals. Aquest curs pretén donar les claus per a la seva correcta interpretació, més enllà de les característiques materials, que permetin la comprensió de qualsevol temple. El patrimoni cultural de l’Església és la finestra a la persona, la comunitat i la transcendència pròpia dels cristians que, al llarg dels segles, han viscut a Catalunya. Per poder-ne fer bones lectures, calen una sèrie de coneixements específics. El curs vol proveir de pautes per identificar les qüestions rellevants, eines per ampliar els coneixements i recursos per elaborar un discurs complet i sensible entorn qualsevol bé del patrimoni català vinculat al Cristianisme. En definitiva, orientacions que permetin entendre'l, explicar-lo i gaudir-ne. 

Altres detalls interessants:

  • La formació es desenvolupa entre el 24 de febrer i el 15 de març de 2021.
  • Es tracta de teleformació, és a dir, el participant pot seguir la formació al seu ritme, veient les videocàpsules i realitzant les tasques avaluatives proposades pels formadors, sense que calgui demanar hores lectives al centre educatiu. 
  • Hi ha una aula virtual (sincrònic) que és recomanada, no obligatòria, per iniciar el curs. Serà el 24 de febrer de 18:00 a 19:00. Així podreu conèixer els docents de la formació:  Elisenda Almirall, Marc Sureda i Dani Font. 
  • És una formació de 15h reconeguda per la Generalitat de Catalunya (compta pels estadis).
  • La formació costa 144€ per participant però cal tenir present el 25% de descompte per entitats adherides a la FECC i que es pot bonificar fins a 124€; és a dir: podria acabar costant 20€ al centre educatiu. (Teniu tota la informació al programa).