Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dijous, 5 de març del 2020

Què passa amb la classe de religió? (Entrevista a Pere Micaló-SIERC)


(Glòria Barrete –CR) Canvi de govern i nou ressorgiment de la polèmica entorn a la classe de religió. Se suprimirà, tindrà una alternativa, deixarà de ser avaluable? A pocs dies perquè s'inicien les matriculacions a les escoles, i amb elles, l'elecció o no per part de les famílies de la classe de religió, hem parlat amb Pere Micaló, director del Secretariat Interdiocesà d'Ensenyament de la Religió (SIERC), que porta en el sector educatiu des de l'any 1981. Micaló recorda que la classe de religió mai ha estat obligatòria, i que tot i que hi ha uns acords internacionals que garanteixen la matèria, agafar-se a la legalitat és una opció ben fràgil.
Nou govern, coalició política entre PSOE i Podemos. Nous projectes de lleis i, de nou, la polèmica esclata entorn a la classe de religió. Quin és l'estat polític de la qüestió en aquests moments?
En l’esborrany que ara corre de possible llei orgànica del govern actual no figura enlloc la classe de religió com a matèria. Sí apareix unes quatre o cinc vegades la paraula dient que els alumnes no poden ser discriminats per religió, sexe, o procedència. És l’únic moment en què apareix religió, però com a classe de religió no apareix enlloc. Seria la primera vegada que la classe de religió no queda primàriament legislada, si la llei surt tal com està ara redactada. Aquesta és la realitat a nivell legal fins ara. (seguir llegint)