Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dijous, 10 de desembre del 2020

És l'Advent un bon moment!, proposta d'animació musical de Raül Benéitez

Presentem la cançó i la fitxa didàctica de la cançó "És l'Advent un bon moment!" del compositor, educador i animadro infantil Raül Benéitez dins de la proposta pedagògica de l'àlbum "El teu nom és un caramel"

Sessió 3 És l’Advent un bon moment! 

Descripció:

Portarem a la classe una corona d’Advent, i la deixarem en un lloc visible. A la vista de tots/es. Aleshores, podem procurar un torn obert de preguntes al voltant de l’objecte, i significats. (15 min) A partir dels elements que haurem anat anotant, explicarem els continguts bàsics del temps litúrgic. (10 min) Just després els convidem a escoltar una cançó: “És l’Advent un bon moment!” (ells/es disposaran del text de suport) Així aprenem la cançó per imitació. (15 min) Seguidament proposem unes pautes de moviment. Acabarem, després del ball lliure, posant una música tranquil·la de relaxació (a escollir per l’educador/a).

Objectius:

a. Comprendre l’Advent com a temps litúrgic, i el significat/simbolisme de la corona. 

b. Aprendre i gaudir de la cançó, amb la seva gesticulació corresponent. 

c. Gaudir del ball lliure mostrant respecte entre companys/es. 

Material: Corona d’Advent amb espelmes, ràdio cd, cd amb cançons, text cançó, Cd amb música de relaxació. Observacions És important fer notar el canvi de rítmica que conté la cançó en cert moment. A la part del ball lliure, sempre que sigui possible, caldria donar opció a tots els alumnes perquè estiguin al bell mig de la rotllana en algun moment o altre.