Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



divendres, 18 de desembre del 2020

Laudato si’, oportunitat per renovar el projecte educatiu i pastoral a l’escola

 (CR) Es pot entendre la Laudato si’ com a element renovador del continguts educatius i pastorals? Del 19 de gener al 28 de febrer de 2021 la Fundació Escola Cristiana de Catalunya ofereix al col·lectiu docent el curs ‘Escoles Laudato Si’, una perspectiva pedagògica i pastoral’. Una formació en modalitat online, bonificada per a les escoles, que encara té la inscripció oberta.

“La conversió ecològica integral que proposa el papa Francesc no deixa de ser una proposta d’educació integral en clau cristiana”, explica el pedagog Carles Armengol, que imparteix el curs. Armengol és divulgador de la Laudato Si’ i autor del llibre Canviar el consum per canviar la vida. I col·labora al Grup de treball d’Ecologia i Justícia, de Justícia i Pau de Barcelona. Aquest grup és l’animador del projecte “Ecoparròquies” i de la Xarxa d’Entitats per a l’Ecologia Integral i altres iniciatives en la mateixa línia.

Aquest 2020, coincidint amb el cinquè aniversari de l’encíclica eco-social, el papa Francesc va anunciar l’Any Laudato si’. Lluny de restar en el calaix, la Laudato Si’ segueix activant la reflexió sobre la manera de viure i relacionar-se de la humanitat envers la creació.  (seguir llegint)