Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dimarts, 1 de desembre del 2020

És Nadal, fem una treva?

El 7 de desembre de 1914, el papa Benet XV demanava "que les armes quedin en silenci almenys durant la nit en què els àngels cantaven", intentant que s'aturés el conflicte armat la nit de Nadal. Els governants no li van fer cas, però en diversos llocs de les trinxeres sí que es van produir altos al foc i, fins i tot, es va confraternitzar amb l'enemic fent partits de futbol. (veure article a wikipedia).

Nadal és el convit a un temps de treva. No només a les trinxeres físiques, sinó també a les diplomàtiques, ideològiques o, encara més a prop, les familiars. Si els soldats de les trinxeres de la Primera Guerra Mundial van saber restar en pau una jornada... no podem mirar de fer del nostre entorn una gran treva nosaltres que ho tenim infinitament més fàcil?