Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dijous, 7 de gener del 2021

17G: Jornada de la infància missionera. Què és?

Què és Infància Missionera?

Infància és una xarxa internacional de nens que, amb la seva pregària i aportacions, ajuden els missioners en el seu treball amb la infància. Amb aquesta Obra Pontifícia, els nens són protagonistes de la missió i recolzen als missioners per a que més de quatre milions de nens a les missions puguin accedir a l’educació, la salut, la protecció de la vida, i la fe. I tot com fruit d’un procés de formació missionera diferent a cada país.

Quan se celebra?

Tot i que, Infància Missionera és una iniciativa mundial, la celebració de la jornada no és simultània a tots els països. A Espanya tradicionalment es feia l’últim diumenge de gener. Però, per evitar coincidir amb el Diumenge de la Paraula, instituït pel Papa al 2019, la Conferència Episcopal Espanyola ha acceptat avançar-ho una setmana. Des d’aquest any, la Jornada se celebrarà a Espanya el segon diumenge del temps ordinari. Al 2021, és el 17 de gener. 

On van els diners d'Infància Missionera? 

Els diners recaptats a tot el món passen a formar part d’un Fons Universal de Solidaritat, que es distribueix per a projectes infantils de les 1.115 diòcesis que són considerades Territoris de Missió. Al 2020 es finançaren 2.800 projectes que han aconseguit que milers de nens.

Qui ho organitza? 

Obres Missionals Pontifícies (OMP) és l'instrument oficial de l'Església que s'encarrega del sosteniment dels Territoris de Missió. Una de les quatre obres que formen aquesta institució, anomenada "Obra d'Infància Missionera", és la que organitza aquesta jornada. El seu fundador, monsenyor Forbin Janson va començar aquesta iniciativa pionera, que cuida de la infància des de 1843: 80 anys abans de la Declaració dels Drets dels nens de Ginebra.

Clica la imatge i accedeix al dossier de premsa per saber-ho tot!