Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dimecres, 13 de gener del 2021

"Tots a taula!" Una campanya de recollida d'aliments per Càritas diferent

Aquest any, ateses les particularitats sanitàries per la pandèmia, les escoles se les han hagut d'empescar per poder oferir la tradicional campanya de recollida d'aliments nadalenca d'una altra manera. El Col·legi Sagrat Cor de Sarrià comparteix pel Departament de Pastoral de la FECC com han dinamitzat aquesta activitat de col·laboració amb Càritas Diocesana a través del projecte "Tots a taula!", que compartiran en el seu grup de teletrobades territorials de caps de pastoral. Bàsicament es tracta de la creació d'un supermercat solidari a l'entrada de l'escola i un vídeo de sensibilització social, introduïnt també un canvi de paradigma amb les donacions: introducció de la tarjeta solidaria. 

La presentació que vàrn fer a la comunitat educativa per animar a la participació va ser la següent:

Com a educadors d'un col·legi cristià, apostem per la formació humana dels nostres alumnes, fomentem la sensibilitat social i treballem per un món més just:
Un any més, el col·legi se suma a la Campanya de Nadal de Càritas; muntarem el nostre SUPERMERCAT en la mateixa recepció i pararem taula de Nadal amb el nostre lema: TOTS A TAULA.
Recordem que la manera de col·laborar és doble:
1- LLAR, NADÍS, INFANTIL I PRIMÀRIA: van reposant les prestatgeries del supermercat amb aliments (oli, llet, farina. tonyina, sucre, llegums, sucs, arròs….)

2- ESO, BATXILLERAT I CICLES: TARGETA SOLIDÀRIA: La targeta solidària és un sistema nou basat a donar directament els diners, però amb la mateixa fi: comprar menjar. La va introduir Caritas fa uns anys per a DIGNIFICAR A l'USUARI. https://caritas.barcelona/és/ajuda-a-necessitats-basicas/projecte-ajuda-economica/

Enguany, els alumnes de 3r ESO, en l'assignatura de APS s'han encarregat de dinamitzar la campanya per tots els claustres del col·legi. S'agraeix el vídeo de sensibilització que han realitzat en classe perquè alumnes i professors puguem entendre i per tant, col·laborar amb Càritas.