Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



diumenge, 31 de gener del 2021

Confinament catòlic, per Míriam Díez, unes reflexions des de l'escola cristiana

L'inici de l'article d'opinió "Confinament catòlic", de Míriam Díez (membre del Grup de Recerca STReaM de la Blanquerna-URL) comença així:

La població creient -concretament catòlica- a Catalunya creix en el confinament: l’any 2020 ha augmentat en més de 440 mil el nombre de persones que es declaren catòliques a Catalunya. A Barcelona, són 86.000 les persones que participen en aquest increment. Certament no hi ha una conseqüència visual, en aquesta xifra. (...)

Recomanem la lectura de l'article i, també, "reflectir internamente", que diaria Sant Ignasi de Loiola als seus Exercicis Espirituals, especialment pel que fa a la nostra realitat de la pastoral educativa. 

  • Hi ha "boom catòlic" perquè, entre d'altres raons, hi ha una "mirada retrospectiva". La pastoral educativa és gran part responsable que es pugui donar aquesta mirada retrospectiva. 
  • "Esbrinar on dirigir la mirada". Aquesta segueix sent una gran tasca de la pastoral educativa.
  • En una societat secularitzada com la catalana, el fet religiós és ben poc visible. Si de debó volem facilitar la VIDA (en tots els sentits més amples possibles), l'escola cristiana hi té un paper a jugar.