Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dimarts, 26 de gener del 2021

"Ja surt el sol", nou butlletí "Llambregades de pastoral educativa" del mes de gener

Amb el títol “Ja surt el sol” es presenta el butlletí Llambregades de pastoral educativa del mes de gener elaborat pel Departament de pastoral de la FECC. El títol fa referència al nou any que comença, així com les esperances que hi ha depositades i les trobades territorials de caps de pastoral educativa que s’estan realitzant de forma telemàtica.

En una primer apartat de caire teòric, es presenta l’article “3T’s, Tele/Teo-Treball”, que fa una mirada espiritual envers el fet del teletreball i que apareixerà publicat també a l’apartat “Crèixer en la fe” del butlletí 101 del Programa Família-Escola Acció Compartida (FEAC) ; posteriorment, es fa ressò de l’aparició del primer lliurament de “caFEïna. Videocàpsules per desvetllar la pastoral educativa”, que tracta la pregunta “Quines són les 3C’s de la pastoral educativa integral?”. Es preveu que les videocàpsules “caFEïna” tinguin una periodicitat mensual i es convidarà a agents de pastoral a formular i respondre breument preguntes sobre pastoral educativa.

En l’apartat de bones pràctiques hi trobem tres experiències: dues vinculades al projecte d’interioritat “HARA”, de La Salle-La Seu d’Urgell i La Salle-Figueres; i una tercera titulada “Tots a taula” que recull la iniciativa solidària nadalenca del Col·legi Sagrat Cor de Sarrià (BCN). S’ha cercat escollir experiències que tractessin tant el treball de l’espiritualitat a l’escola com el de la solidaritat, així com diversitat territorial i institucional.

Posteriorment, entrant ja en l’apartat de recursos, hi ha un avançament que, tot i provisional, serà ja força aproximat de la proposta per la 14a Jornada de Pastoral Educativa (JPE) d’enguany, que duu per lema “co[n]VID[A]. He vingut a que tinguin vida a desdir (Jn 10,10)”. Cal fer esment de la modalitat online de la JPE, que comptarà tant amb continguts asincrònics (enllaunats) i sincrònics (en directe). Es convida a reservar la franja horària del divendres 19 de març de les 11:00 a les 13:30h per aquells agents de pastoral que hi vulguin participar.

També en l’apartat de recursos es continua presentant la pel·lícula “The iron giant”, vinculada al treball del DENIP (Dia Escolar de la Noviolència i la Pau); un recurs cinematogràfic que s’afegeix al recull de pregàries i recursos pel DENIP que es pot trobar al portal de pastoral educativa de la FECC (ViviT) i que es troba enllaçat en la secció del “ciberllambregades”, juntament amb un mosaic de propostes diverses de la FECC i d’altres institucions properes.

Finalment, en l’apartat de formació, es fa ja anunci de les dues properes formacions de l’àmbit pastorall i socioeducatiu de la FECC. La primera, “Com visitar una església”, es fa en col·laboració amb Catalonia Sacra, que és el portal de divulgació i difusió del patrimoni sacre dels bisbats amb seu a Catalunya. La segona, “Mou la noviolència a l’escola”, es fa en col·laboració amb el grup que porta el mateix nom nascut de l’entorn del Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia. Clou aquest apartat l’oferta formativa per a mestres i professors que ofereixen conjuntament la FECC i l’ISCREB, posant en relleu els propers cursos “L’Ensenyament de la religió davant una nova manera de fer escola” i “L’Avaluació competencial a la classe de religió: Eines i estratègies”.

(cliqueu imatge per accedir a butlletí)

Fe d'errades:
  • A l'índex diu "La Salle - Puiggcerdà", i és "La Salle - La Seu d'Urgell"
  • Dins de l'avançament de programació apareix "Claustre Basora. Cap de les escoles dels Gns. Gabrielistes" i és "Claustre Besora. Cap de pastoral de les escoles Gabrielistes".