Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dimecres, 17 de març del 2021

Cine a l'aula: "MAKTUB" Per parlar de la mort i de la resurrecció

Títol original: Maktub

Director: Paco Arango

País: Espanya

Any: 2011

Duració: 115 minuts

Guió: Paco Arango

Música: Nathan Wong

Fotografia: Carlos Suárez

Gènere: Tragicomèdia

Productora: Antonio Aporta, Paco Arango i Maria José Martínez

Intèrprets: Diego Peretti, Aitana Sánchez-Gijón, Goya Toledo, Andoni Hernández, Rosa Maria Sardà, Amparo Baró, ...

Sinopsis: Manolo està passant una crisi gran: la rutina de la feina se li fa insuportable, el seu matrimoni amb Beatriz no va massa bé i les relacions amb els seus fills no són bones. Un dia coneix Antonio un noi de 15 anys, de les Illes Canàries. El noi té càncer però moltes ganes de viure, tantes que contagia la seva alegria a tothom amb qui es relaciona. La vida de Manolo canviarà força. I també la de totes les persones que coincideixen amb Antonio.

 

Activitats

 

1.Cóm s’enfronta a la malaltia el protagonista? Cal destacar el sentit de l’humor, la generositat. Es pot parlar del sentit de la vida i de la mort, de la transcendència o el més enllà.

2.Creus que pot tenir sentit el patiment? Per què? Cal que l’alumne s’adoni que  el patiment té sentit si l’unim al de Jesucrist, a la creu, què és redemptor.

3.Quines coses et causen dolor? La pregunta és oberta i per tant les respostes lliures. Es pot obrir un col·loqui.

4.Què pots fer tu per ajudar a algú que està malalt? Es poden fer algunes propostes com: acompanyar, resar, consolar, visitar, ....

5.Cerca informació sobre el sentit cristià de la malaltia, del dolor i de la mort. Cercar la frase de Jesús a Jn 11,25 “Jo sóc la resurrecció i la vida. Qui cregui en mi, encara que mori, viurà”. Comentar-la en diàleg.

(Contingut elaborat per Montserrat Claveras i Assumpta Montserrat, autores de "Una vida de cinema")